ΕΛΛΑΔΑ

Διπλωμάτης τραυματίζει αστυνομικό και κρύβεται στην ελληνική πρεσβεία

Διπλωμάτης τραυματίζει αστυνομικό και κρύβεται στην ελληνική πρεσβεία

Μία απίστευτη ιστορία που εκθέτει την Ελλάδα εξαιτίας της απερισκεψίας ενός διπλωματικού υπαλλήλου της Πρεσβείας μας, έχει γίνει πρώτο θέμα στις εφημερίδες της Σερβίας.

Ο Α.Δ. 62 ετών μέλος της διπλωματικής μας αποστολής στη γειτονική χώρα, αποφάσισε να κινηθεί στο κέντρο του Βελιγραδίου με το αυτοκίνητό του, αλλά με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη. Έτσι όταν η Σερβική αστυνομία είδε το προξενικό αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από 120 χλμ. την ώρα, ξεκίνησε την προσπάθεια να τον σταματήσει για την προβλεπόμενη ποινή.

Ο διπλωματικός υπάλληλος παρά το ότι άκουσε την σειρήνα από το περιπολικό, που τον ακολουθούσε δεν σταμάτησε και μετά από κάποια απόσταση που διένυσε με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε πάνω σε άλλο αυτοκίνητο τραυματίζοντας τον αστυνομικό που ήταν μέσα σε αυτό. Ο Α.Δ. εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος και κατέφυγε στην Ελληνική πρεσβεία, μια και έχει διπλωματικό άσυλο.

10-11

Η είδηση αυτή έγινε πρωτοσέλιδο στην Σερβική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας «Informer» και σήμερα αναμένουμε την αντίδραση της Ελληνικής Πρεσβείας. Το θέμα πάντως έχει πάρει διαστάσεις

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB