ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία πείνας πραγματοποιεί κρατούμενος των φυλακών Λάρισας

Απεργία πείνας πραγματοποιεί κρατούμενος των φυλακών Λάρισας

Στην 33η μέρα απεργία πείνας βρίσκεται ο κρατούμενος των φυλακών Λάρισας Σπύρος Στρατούλης.

Με τον τρόπο αυτό ζητάει να του χορηγηθεί ξανά το δικαίωμα σε ολιγοήμερες άδειες, και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία που του καταλογίζεται αναφορικά με την φερόμενη εμπλοκή του σε επιθέσεις μεταξύ ομάδων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως εξήγησε η συνήγορός του, Κωνσταντίνα Κάτσια, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με συναδέλφους της δικηγόρους, εξαιτίας της «άδικης», όπως την χαρακτηρίζει, εμπλοκής του εντολέα της στην υπόθεση, η διοίκηση των φυλακών Λάρισας διέκοψε τις άδειες που του χορηγούσε τα τελευταία δύο χρόνια. Εξέφρασε δε την ανησυχία της για την πορεία της υγείας του, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας.

Ο 41 ετών κρατούμενος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, για ανθρωποκτονία και ληστείες, και έχει ήδη συμπληρώσει 21,5 χρόνια στις φυλακές.

Για την υπόθεση των αντιεξουσιαστών, γνωστή ως «στέκια Θεσσαλονίκης», που αποκαλύφθηκε πέρσι τον Ιούλιο, κατηγορούνται συνολικά 59 άτομα. Για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.