ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο 102 εκατ. ευρώ σε έμπορο κρεάτων στα Χανιά

Πρόστιμο 102 εκατ. ευρώ σε έμπορο κρεάτων στα Χανιά

Μεγάλες κομπίνες εις βάρους του ελληνικού κράτους έκανε ένας κρεατέμπορας από τα Χανιά της Κρήτης και τώρα ήρθε η ώρα να το πληρώσει... Και με το παραπάνω! Τα εικονικά τιμολόγια και οι εταιρείες φαντάσματα θα του κοστίσουν 102 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόστιμο 102 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε το ΣΔΟΕ σε γνωστό επιχειρηματία και εισαγωγέα κρεάτων, στα Χανιά της Κρήτης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο εν λόγω κρεατέμπορας εισήγαγε κρέατα από χώρες του εξωτερικού και «εξαπάτησε» το δημόσιο εκδίδοντας 51 εικονικά τιμολόγια.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ, μιας και η φοροδιαφυγή του συγκεκριμένου επιχειρηματία ξεπερνά κάθε όριο. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ Κρήτης στην επιχείρηση του Χανιώτη, εντόπισε τα εικονικά τιμολόγια.

Τώρα ο συγκεκριμένος εισαγωγέας κρεάτων καλείται να πληρώσει ως πρόστιμο το 50% της αξίας, δηλαδή περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη, αν ο μεγαλοεπιχειρηματίας δεν συμβιβαστεί με την καμπάνα του ΣΔΟΕ θα αναγκαστεί να πληρώσει το διπλάσιο ποσό των εικονικών τιμολογίων, δηλαδή 102 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χανιώτης επιχειρηματίας αν και έφερνε απευθείας τα κρέατα από το εξωτερικό ο ίδιος, παρουσίαζε ότι οι εισαγωγές γίνονταν από εταιρείες «φαντάσματα», από τις οποίες υποτίθεται έπαιρνε αυτός το εμπόρευμα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Τώρα αναμένεται να γίνει έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007-2009, ενώ το ΣΔΟΕ Κρήτης προχωρά πλέον στον έλεγχο της δεύτερης εταιρείας του γνωστού κρεατέμπορα.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB