ΕΛΛΑΔΑ

Φορολογικές παραβάσεις εντόπισε το ΣΔΟΕ σε νυχτερινά κέντρα

Φορολογικές παραβάσεις εντόπισε το ΣΔΟΕ σε νυχτερινά κέντρα

Φορολογικές παραβάσεις εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινού ελέγχου του ΣΔΟΕ σε νυχτερινά μαγαζιά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα σε μαγαζί στο Κολωνάκι, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας (4.262,65) ευρώ, από την πώληση και διακίνηση αγαθών και συγκεκριμένα οινοπνευματωδών ποτών.

Επίσης το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε παράβαση της εργασιακής -ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εργάζονταν τρία (3) άτομα, χωρίς να είναι καταχωρημένα στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν επεδείχθη το συμβόλαιο – συμφωνητικό της εταιρείας με καλλιτέχνη - τραγουδιστή, που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο νυκτερινό κέντρο, γεγονός που συνιστά παράβαση του Νόμου περί Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Στην περίπτωση αυτή συνελήφθησαν μία γυναίκα, η οποία είναι προσωρινά υπεύθυνη και ετερόρρυθμος εταίρος της εταιρείας και ένας άνδρας, ο οποίος εκτελούσε χρέη ταμία του καταστήματος, οι οποίοι οδηγήθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στους υπόλοιπους ελέγχους διαπιστώθηκαν:

Σε παραδοσιακό καφενείο στο Περιστέρι, η μη επίδειξη των τηρούμενων βιβλίων του καταστήματος καθώς και η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευής και συντήρησης της ταμειακής μηχανής,

Σε καφετέρια στο Περιστέρι, εντοπίστηκε ένας (1) εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π) και

Σε καφέ – μπαρ στο Περιστέρι η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών και η μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων.

Σε άλλο έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε σε κέντρο διασκέδασης στη Λεωφόρο Συγγρού, διαπιστώθηκε παράβαση της εργασιακής - ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εντοπίστηκαν δύο (2) εργαζόμενοι μη καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π).

Συνολικά ελέγχθηκαν (37) κέντρα διασκέδασης και καταστήματα - επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Κολωνάκι, Λεωφόρο Συγγρού, Νέο Ψυχικό, Αμπελόκηπους, Περιστέρι και Νέο Ηράκλειο