ΕΛΛΑΔΑ

30χρονος διακινούσε υλικό σκληρής παιδικής πορνογραφίας

30χρονος διακινούσε υλικό σκληρής παιδικής πορνογραφίας

Εξιχνιάστηκε, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο εκτεταμένων διαδικτυακών ψηφιακών ερευνών, άλλη μια περίπτωση διακίνησης πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, μέσω του διαδικτύου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη χθες (07-1-2014) το πρωί ένας 30χρονος, ο οποίος κατείχε και διακινούσε, μέσω διαδικτύου σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο πραγματοποίησης προληπτικών ερευνών στο διαδίκτυο, το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών, που διακινούν τέτοια αρχεία και μετά από έκδοση σχετικών διατάξεων από τις Εισαγγελικές Αρχές για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 30χρονου συλληφθέντα.

Συγκεκριμένα από την διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 30χρονος, για χρονικό διάστημα άνω του ενός μήνα, με τη χρήση πέντε (5) διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων στο διαδίκτυο τουλάχιστον ( 134 ) αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στο Μαρούσι, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ στους οποίους μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνία