ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η ώρα των απολογιών για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία

Κρήτη: Η ώρα των απολογιών για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα η πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία δεν «χαλάρωσαν» ούτε στιγμή στην διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αναμένονται οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων, του 53χρονου κρεοπώλη, ο οποίος κατηγορείται για το διπλό φονικό, και των δύο αδελφών του που κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα Ξυδάκη.

Οι απολογίες αναμένεται να ξεκινήσουν αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η εξέταση δύο πραγματογνωμόνων από την πλευρά της υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο 53χρονος σηκώθηκε, ζήτησε συγνώμη, όμως ισχυρίστηκε ότι το φταίξιμο για το κακό που έγινε, δεν ήταν δικό του γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο ακροατήριο με τους συγγενείς των δύο θυμάτων να του επιτίθενται φραστικά.

Θεωρείται λοιπόν δεδομένο ότι κατά την απολογία του 53χρονου θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις και η ατμόσφαιρα θα είναι ηλεκτρισμένη, κάτι που θέτει σε «συναγερμό» τις Αστυνομικές Αρχές.

Για την πολύκροτη υπόθεση κατηγορούμενος είναι και ο μεγάλος γιος του 53χρονου, ωστόσο επειδή τότε ήταν ανήλικος, έχει παραπεμφθεί να δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο. Για το θέμα της προφυλάκισης του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέως και ανακρίτριας και τελικώς το Δικαστικό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Μάλιστα έγινε γνωστό ότι ο 19χρονος παρά το γεγονός ότι έχει μπροστά του σοβαρή δίκη και βρίσκεται πάντα υπό περιοριστικούς όρους, καταδικάστηκε πρόσφατα από το στρατοδικείο της Αθήνας για επεισόδιο με μαχαίρι που σημειώθηκε σε βάρος άλλου φαντάρου μέσα στο θάλαμο. Ο νεαρός είχε καταταχθεί εθελοντικά στους καταδρομείς, όμως μετά από αυτήν την εξέλιξη μετακινήθηκε σε άλλο Σώμα.

Με την ολοκλήρωση των απολογιών, θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως έδρας. Στη συνέχεια θα έχουμε τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης για να εκδοθεί τελικά η απόφαση.

Πηγή: cretalive.gr