ΕΛΛΑΔΑ

Τι πρότεινε η εισαγγελέας για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία

Τι πρότεινε η εισαγγελέας για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία

Αύριο το απόγευμα η απόφαση.

Νέα δεδομένα δημιούργησε στην πολύκροτη δίκη του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για τους τρείς κατηγορούμενους.

Νώριτερα η κ. Κοντόγγονα πρότεινε για τον βασικό κατηγορούμενο την ενοχή του όπως κατηγορείται για την δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη δηλαδή για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Όμως για το φονικό του Πρίαμου Ξυδάκη η εισαγγελέας της έδρας διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την κατηγορία που βαρύνει τον κρεοπώλη και είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Συγκεκριμένα, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία καθ' υπέρβαση άμυνας. Δηλαδή θεωρεί ότι ο κρεοπώλης δεχόταν επίθεση από το θύμα και αντέδρασε όμως ο τρόπος της αντίδρασής του ήταν υπερβολικός.

Για τα δυο αδέρφια του κρεοπώλη που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Ξυδάκη: Για τον Στέφανο Κοκολογιάννη η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για απόπειρα ανθρωποκτονίας όχι όμως με καλάσνικοφ αλλά με καραμπίνα. Για τον Σπύρο Κοκολογιάννη η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής, ενώ η απόφαση αναμένεται πιθανότατα την Τετάρτη το απόγευμα.

Η απολογία του κρεοπώλη

Ο κρεοπώλης ξεκινώντας την απολογία του δέχτηκε λεκτική επίθεση εκ μέρους των συγγενών του Πρίαμου Ξυδάκη που αφού σηκώθηκαν όρθιοι, χωρίς ωστόσο να πλησιάσουν τον κατηγορούμενο, του φώναζαν: "Φονιά, φονιά, κακούργε!" Λίγο αργότερα αποχώρησαν από την αίθουσα, ενώ είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις εκ μέρους της χήρας Ξυδάκη για όσα ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος σε σχέση με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το θύμα, πριν το τραγικό συμβάν. Στην αίθουσα δεν παρέμεινε ούτε ο πατέρας του θύματος, έμεινε ωστόσο η χήρα του Πρίαμου Ξυδάκη, η οποία και παρενέβαινε τακτικά.

"Δεν ήξερα που να πάω ... Άνοιξα την πόρτα, έβαλα το κεφάλι μου στη θέση του συνοδηγού, εκείνη την ώρα βγήκε το παιδί μου έξω και φώναζε "μη σκοτώσεις τον πατέρα μου"! Ο Πρίαμος γύρισε και πυροβόλησε το γιο μου. Ήταν σαν να με κουκουλώνανε οι σφαίρες. Έφαγα κι άλλη σφαίρα στο πόδι, συγχρόνως βλέπω το παιδί μου στο έδαφος... Δεν καταλάβαινα τί έκανα, πήρα την καραμπίνα από το αυτοκίνητο. Σκέφτηκα "έφαγε το κοπέλι μου" και τον πυροβόλησα. Είχαμε και οι δύο προτεταμένα τα όπλα, ήταν σαν να παίχτηκαν ταυτόχρονα οι πυροβολισμοί, κι έγινε αυτό που έγινε" - είπε ο κατηγορούμενος ενώπιον του Δικαστηρίου.

Πηγή: cretalive.gr