ΕΛΛΑΔΑ

Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για τον Δ. Κοντομηνά

Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για τον Δ. Κοντομηνά

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ανέκυψε για την προφυλάκιση του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.


Ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 5 εκατ. ευρώ - ποσό "μαμούθ" για τα χρονικά, τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε μήνα.

Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία.

Τη διαφωνία αυτή καλείται να λύσει πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με σχετικό βούλευμα που θα εκδώσει, μέχρι αύριο το αργότερο.

Ωστόσο ο κ. Κοντομηνάς εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική και κατηγορείται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ.

1231

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας στη σύντομη απολογία του, η οποία διήρκησε μόλις 1,5 ώρα υποστήριξε μεταξύ άλλων:

- Το ότι ζητάω δάνειο, το οποίο εγκρίνεται, δεν βαρύνει εμένα ποινικά αφού είναι απόφαση του ΤΤ. Άλλωστε δεν βάζω εγώ τους όρους, αλλά το ΤΤ. Εγώ απλώς αιτούμαι.

- Δεν έχω υποχρέωση να διασφαλίσω τα συμφέροντα του ΤΤ, αυτό οφείλει να το κάνει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

- Για την απάτη: Ήταν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για την οποία δεν έχει λόγο ο επιχειρηματίας. Τους όρους δεν τους βάζει ο ίδιος.

- Δεν υπάρχει ροή χρήματος προς τους ατομικούς μου λογαριασμούς, αλλά πρόκειται για εταιρικές συναλλαγές, ακόμα και σε ότι αφορά το σπίτι στο ΛονδίνοΔ

- Το σπίτι στο Λονδίνο αγοράστηκε από εταιρία έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ και πωλήθηκε αργότερα έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ και τα χρήματα επιστράφηκαν για εξόφληση του δανείου σε άλλη τράπεζα (Μιλένιουμ).

- Δεν απέκρυψα τη ροή του χρήματος. Όλα τα χρήματα πηγαίνουν σε εταιρίες συμφερόντων μου, στις οποίες εμφανίζομαι ο ίδιος ως ο διαχειριστής.

- Κανένα ποσό δεν κατέληξε σε ατομικό μου λογαριασμό.

Για τα δάνεια ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι έβαλε ενέχυρο μετοχές και προσημειώσεις ακινήτων, παραδέχτηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην εξόφληση αλλά δεν υπήρχε πρόθεση εξαπάτησης.

Διαβάστε επίσης:

Απολογήθηκε δια υπομνήματος ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Δημήτρης Κοντομηνάς