ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο καιρού – Έρχεται επιδείνωση

Έκτακτο δελτίο καιρού – Έρχεται επιδείνωση

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε. Από το πρωί της Τρίτης προβλέπονται ισχυρές βροχές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Για την Κεφαλονιά προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση το βράδυ της Τρίτης. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ektakto deltio kairou 77777766777777b

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 28-01-2014

Γενικά χαρακτηριστικά-προειδοποιήσεις

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μέτρα) της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις αρχικά αυξημένες στη Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Γρήγορα τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα. Πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων καταιγίδων στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα. Βελτίωση τη νύχτα στα δυτικά.

Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που το απόγευμα θα ενισχυθούν 4 με 6 και το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους.

Θερμοκρασία: από μείον δυο (-2) έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μέτρα). Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με εξασθένηση τη νύχτα.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά-Εύβοια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινόμενων τη νύχτα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία νότιοι 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ που αργά τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: δυτικοί 4 με 5 στα βόρεια βορειοανατολικοί που γρήγορα θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με εξασθένηση αργά τη νύχτα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους.

Θερμοκρασία: από μείον ένα (-1) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Κεφαλονιά

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση το βράδυ.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.