ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη αστυνομικός επειδή διοργάνωνε πάρτυ στην Αττική!

Συνελήφθη αστυνομικός επειδή διοργάνωνε πάρτυ στην Αττική!

Συνελήφθη αστυνομικός που κατηγορείται ότι διοργάνωνε εκδηλώσεις και πάρτι στην Αττική, τα οποία διαφήμιζε στο διαδίκτυο, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο οικονομικό όφελος.


Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, λάμβαναν χώρα διάφορες αξιόποινες πράξεις (παραβάσεις των όρων λειτουργίας καταστήματος, εργασία ατόμων που στερούνταν άδεια εργασίας, στέρηση υγειονομικών πιστοποιητικών - βιβλιαρίων) για τις οποίες δεν ενεργούσε ως όφειλε, υπό την ιδιότητά του ως αστυνομικού.

Σε βάρος του 27χρονου υπαστυνόμου, που υπηρετούσε στην Αττική, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για κατάχρηση εξουσίας και άλλα αδικήματα σχετικά με την υπηρεσία.

Επιπλέον, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθησαν ακόμα 12 ιδιώτες για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα των υγειονομικών διατάξεων, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της νομοθεσίας για τα όπλα. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του 27χρονου αστυνομικού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθη ο πατέρας του γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ένα περίστροφο με δώδεκα φυσίγγια, με αθεώρητη άδεια οπλοφορίας. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.