Στο «κενό» οι ισχυρισμοί Λαυρεντιάδη για την PROTON

NEWSBOMB

Στο «κενό» οι ισχυρισμοί Λαυρεντιάδη για την PROTON

Ως αβάσιμους απέρριψε η Ολομέλεια του ΣτΕ τους ισχυρισμούς του έγκλειστου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ότι ήταν αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις (9.10.2011) της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της «Proton Τράπεζα Α.Ε.» και τέθηκε υπό εκκαθάριση καθώς και η με ίδια ημερομηνία απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία συστάθηκε «Νέα ProtonΤράπεζα Α.Ε.».

Ο κατηγορούμενος παραμένει βασικός μέτοχος της Proton και κατέχει από 24.3.2011 το 15,55%, ποσοστό στο οποίο υποχώρησε από το 31,91%.

Οι δικαστές αποφάσισαν ότι το κλείσιμο της επίμαχης Τράπεζας είναι προβλεπόμενο διοικητικό μέτρο μετά τα όσα έγιναν.

Άλλωστε από το 2010 η ΤτΕ επέβαλλε στην Proton κυρώσεις λόγω υπερβάσεων κατά 126.635.000 ευρώ των ορίων μεγάλων χρηματοδοτικών ανοιγμάτων.

Αυτά δηλαδή ήταν τα δάνεια υψηλού κινδύνου προς συγκεκριμένες εταιρείες.

Οι καταγγελίες, κατά τις αρχές, επιβεβαιώθηκαν από δυο ελέγχους του 2011 από τους οποίους εντοπίστηκε ζημιά 445.608.000 ευρώ από μη είσπραξη απαιτήσεων.

Έτσι τον Αύγουστο του 2011 διορίστηκε επίτροπος, ο οποίος στην έκθεσή του αναφέρει ότι θα είχε αρνητικές συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα η θέση της Proton σε εκκαθάριση και για το λόγο αυτό πρότεινε την ανάκληση της άδειας της.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος για δεύτερη φορά κρίθηκε ο Λ. Λαυρεντιάδης

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved