ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκαν οι ζωοκλέφτες που είχαν «ρημάξει» τα κοτέτσια

Βρέθηκαν οι ζωοκλέφτες που είχαν «ρημάξει» τα κοτέτσια

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, στο Μεσολόγγι, σπείρα ζωοκλεφτών η οποία είχε διαπράξει πληθώρα κλοπών σε αποθήκες και αγροκτήματα στην Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα σχηματίστηκε δικογραφία, «κακουργηματικού χαρακτήρα», για διάπραξη ζωοκλοπών και κλοπών κατ' εξακολούθηση σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, (τρεις άνδρες και μια γυναίκα ) ηλικίας 63, 44, 41 και 70 ετών αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα το τελευταίο εξάμηνο, οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ζωοκλοπών στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ τα κλοπιμαία που αφαιρούσαν, τα μεταπουλούσαν σε κρεοπωλεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ ζωοκλοπές σε αποθήκες, δέκα σε περιφραγμένα αγροκτήματα και μια διάρρηξη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι κλοπές αυτές αφορούν τις εξής περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας :

Δεκατέσσερις στη Ματαράγκα,
Τρεις στη Γραμματικού,
Και από μια στα Σιταράλωνα και τη Γαβαλού.
Οι τέσσερεις ζωοκλέφτες, από την παράνομη δράση τους, είχαν αφαιρέσει συνολικά επτά πρόβατα - αρνιά, 310 κότες, 55 κουνέλια, ποσότητες κρασιού και κρέατος καθώς και πολλά εργαλεία και οικιακά σκεύη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες οι οποίες συνεχίζονται ενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γαβαλούς.