Χανιά: Άνεργη έσωσε το σπίτι της από τις τράπεζες

Newsroom Newsroom

Χανιά: Άνεργη έσωσε το σπίτι της από τις τράπεζες

Βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας – Απόφαση ανάσα από το Ειρηνοδικείο


Ανακούφιση ένοιωσε άνεργη δανειολήπτρια , πρώην παραγωγός νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων, με την υπ' αριθμόν 42/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπου ενώπιόν του εμφανίστηκε, χωρίς παράσταση δικηγόρου, όμως ορθά συμβουλευόμενη και καθοδηγούμενη από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας είναι μέλος, κατάφερε να νικήσει την μοναδική πιστώτρια Τράπεζα στην οποία έχει ληξιπρόθεσμες χρηματικές οφειλές 4.982,76 ευρώ, από μία πιστωτική κάρτα.

Παρά ταύτα αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην δανειακή της υποχρέωση, καθώς έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία πληρωμής (καλύπτει τις βιοτικές της ανάγκες από συνεισφορά των γονέων της και σιτίζεται από το συσσίτιο της ενορίας της)

Πρόκειται για δανειολήπτρια 53 ετών, ευρισκόμενη εν διαστάσει με τον σύζυγό της , ο οποίος σήμερα τυγχάνει να είναι και εκείνος άνεργος, δεν έχουν παιδιά. Περιουσιακά στοιχεία έχει στην κυριότητα της, κατά ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου μία ημιτελή μονοκατοικία 77 τ.μ. η οποία είναι κτισμένη σε οικόπεδο 118,72 τ.μ .

Κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο δεν έχει στην διάθεση της.

Επί της υπ αριθμό 42/ 15-1-2014 απόφασης, το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε:
α)Την διάσωση της κατοικίας της δανειολήπτριας
β)Μηδενικές καταβολές για το χρέος
γ)Περίοδο χάριτος τριετίας
δ) Καταβολή μηνιαίας δόσης για την διάσωση της κατοικίας 41,53ευρώ για 120 δόσεις (10 χρόνια) χωρίς ανατοκισμό, μετά την περίοδο χάριτος της τριετίας.

Συμπερασματικά:
Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,θεωρείται ως μέγιστο παράδειγμα, για τους άνεργους δανειολήπτες, οι οποίοι στερούνται του ελαχίστου εισοδήματος, βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, καλύπτονται από την συνδρομή των συγγενών τους και σιτίζονται από τα κοινωνικά συσσίτια, όμως έχουν κατοικία και πρέπει να την σώσουν από τον πλειστηριασμό, ότι ο Νόμος 3869/2010 ο γνωστός ως νόμος Κατσέλη, στα χέρια των δικαστών, ρυθμίζει τις οφειλές των δοκιμαζομένων από την οικονομική κρίση και ύφεση δανειοληπτών και σώζει και την μοναδική τους κατοικία.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved