ΕΛΛΑΔΑ

Γάλα γαϊδούρας, ο νέος «χρυσός»

Γάλα γαϊδούρας, ο νέος «χρυσός»

Τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει γνωστό μόνο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες αλλά και για την ιδιαίτερα υψηλή τιμή του αφού ένα λίτρο κοστίζει από 30 μέχρι και 90 ευρώ.


Η σύνθεση του γαϊδουρόγαλου είναι παρόμοια του μητρικού γάλατος και οι θεραπευτικές του ιδιότητες για ορισμένες παθήσεις είναι γνωστές από την αρχαιότητα, όπως και οι καλλυντικές του ιδιότητες.

ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ¨ΧΡΥΣΟ"

Αν σήμερα κάποιος επενδύσει στην εκτροφή όνων για την παραγωγή γάλακτος, το σίγουρο είναι ότι θα διαθέσει το προϊόν του σε καλή τιμή. Πρόκειται για μία νέα επένδυση που θα «τρέξει» δυναμικά τα επόμενα χρόνια, αποφέροντας σίγουρα κέρδη. Και φυσικά το γάλα μπορεί να διατεθεί στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι γνωστές εταιρείες καλλυντικών (ελβετικής προέλευσης) διαθέτουν αντιγηραντικές κρέμες προσώπου με βασικό συστατικό το γάλα γαϊδούρας στην τιμή των 400 ευρώ τα 50 ml.

download 7

ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ

Ωστόσο ο υποψήφιος επενδυτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένα θεσμικό πλαίσιο γύρω από το συγκεκριμένο προϊόν αν και το Σεπτέμβριο έγινε μια σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι παραγωγοί διαθέτουν το προϊόν τους οι ίδιοι στις τοπικές αγορές, ενώ ελάχιστα είναι τα σημεία πώλησης στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις.