ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Φλώρινας: Υπεγράφη η σύμβαση έργου για τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Δήμος Φλώρινας: Υπεγράφη η σύμβαση έργου για τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Την προέγκριση σύμβασης του έργου «Κοινόχρηστα Ποδήλατα Δήμου Φλώρινας» προϋπολογισμού 325.704,00 €, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής (φωτο).

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση της προμήθειας «Κοινόχρηστα Ποδήλατα», προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στο εμπορικό - ιστορικό κέντρο της πόλης για την καλύτερη εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών.

Το Σύστημα θα αποτελείται από 80 Ποδήλατα και 8 Σταθμούς, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν εκατόν είκοσι (120) θέσεις κλειδώματος Ποδηλάτων. Η ύπαρξη πλεονάζοντος αριθμού θέσεων κλειδώματος θα διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα κενών θέσεων κλειδώματος σε κάθε Σταθμό τις περισσότερες στιγμές της ημέρας.

Ο Δήμος θα προμηθευτεί συνολικά ενενήντα (90) Ποδήλατα, παρά το ότι το Σύστημα θα διαθέτει προς χρήση ογδόντα (80). Τα δέκα (10) επιπλέον ποδήλατα θα δίνουν τη δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης σε περίπτωση κλοπής, συντήρησης, αλλά και επισκευής που δεν μπορεί να γίνει επί τόπου στον Σταθμό και απαιτεί μεταφορά του Ποδηλάτου στον χώρο επισκευών.

Οι χρήστες θα μπορούν να παραλαμβάνουν Ποδήλατα από τους Σταθμούς, αφού έχει προηγηθεί η διαδικασία της ταυτοποίησής τους και, εν συνεχεία, μετά την ολοκλήρωση της χρήσης να τα επιστρέφουν σε αυτούς.

Το Σύστημα θα είναι σχεδιασμένο ώστε να εξυπηρετεί τόσο τακτικούς χρήστες (δημότες, φοιτητές και τακτικούς επισκέπτες) όσο και «έκτακτους» (κυρίως επισκέπτες). Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης θα ταυτοποιείται πριν χρησιμοποιήσει το Σύστημα.

Τα ποδήλατα θα είναι ειδικά σχεδιασμένα με τρόπο που να διευκολύνει τη χρήση τους από οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως φύλου και σωματικής διάπλασης.

Το Σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη εκκαθάριση συναλλαγών.

Neaflorina.blogspot

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση στο Βαφοπούλειο για τα 70 χρόνια της Πετρούπολης