ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Απέχουν από την αιμοκάθαρση οι νεφροπαθείς

Πάτρα: Απέχουν από την αιμοκάθαρση οι νεφροπαθείς

Την απόφασή τους να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Νεφροπαθών Πάτρας.

Οι νεφροπαθείς, αποφάσισαν να απέχουν από την αιμοκάθαρση, διαμαρτυρόμενοι για τα αμφιβόλου ποιότητας φίλτρα που προμηθεύονται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» από τρίτες χώρες, παίζοντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- τη ζωή τους σε «ρώσικη ρουλέτα».

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Νεφροπαθών αναφέρει:

«Σε απόγνωση βρίσκονται οι αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς αφού η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) δίνει το δικαίωμα στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, μέσω ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ, να προμηθεύονται φίλτρα τεχνητού νεφρού ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ!!! αντιμετωπίζοντας τα φίλτρα τεχνητού νεφρού, που είναι η κλωστή που κρατάει τους νεφροπαθείς στη ζωή, ως μανταλάκια και μαξιλαροθήκες. Αυτές οι συνθήκες οδηγούν σε συνολική επιδείνωση των παραμέτρων που ελέγχουν την επάρκεια της αιμοκάθαρσης και μειώνουν δραματικά τον χρόνο επιβίωσης των νεφροπαθών για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια στην χώρα μας.»

Πηγή: patrastimes.gr

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Πέθανε την ώρα που ήταν στο τιμόνι