ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξία Έβερτ κατά Θέμη Πετράκη: Ήθελε να πληρώσω με αίμα τη Φεράρι του

Αλεξία Έβερτ κατά Θέμη Πετράκη: Ήθελε να πληρώσω με αίμα τη Φεράρι του

Σάλο έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε προχθές το βράδυ στο στενό των οδών Σπευσίππου και Ηροδότου στο Κολωνάκι.

Το τζιπ της Αλεξίας Έβερτ έπεσε πάνω στην Ferrari του εφοπλιστή, Θέμη Πετράκη και προκάλεσε ζημιές στο αριστερό φτερό.

Αμέσως μετά το τρακάρισμα ο εφοπλιστής κατέβηκε στο πεζοδρόμιο και, σύμφωνα με καταγγελίες, άρχισε να προπηλακίζει την Αλεξία Έβερτ.

«Αν δεν ήταν ο σωματοφύλακάς του, θα με είχε χτυπήσει πολύ σοβαρά. Για περισσότερα από 10 λεπτά με έβριζε, απειλούσε την οικογένειά μου και αφού πέταξε ένα ογκωδέστατο βιβλίο, ήρθε κατά πάνω μου και με πέταξε στο έδαφος. Μετά με άρπαξε, ήταν εκτός εαυτού. Ευτυχώς που ο σωματοφύλακάς του μας χώρισε γιατί αλήθεια θα με είχε λιώσει. Ήταν εκτός εαυτού. Ακόμα και η κοπέλα του ήταν αυθάδης, φώναζε και έλεγε συνεχώς ψέμματα στις Αρχές. Φέρθηκε σαν αλήτης. Παραπονιόταν για τη Ferrari του ότι κοστίζει 150.000. Ήθελε να πληρώσω με αίμα τη Ferrari του», κατέθεσε στους αστυνομικούς η κ. Αλεξία Έβερτ.

Το επεισόδιο όμως δεν σταμάτησε εκεί... Είχε και μέρος δεύτερο.

Από το σημείο έτυχε να περνούν δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Όπως καταγγέλλουν ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης και ο φωτογράφος William Faithful δέχτηκαν φραστική επίθεση από τον εφοπλιστή και τους άνδρες ασφαλείας του.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τους δημοσιογράφους στο τμήμα χωρίς να υπάρχει κάποιος νομικός λόγος, ενώ ένας αρχιφύλακας άρπαξε το κινητό άλλου δημοσιογράφου της εφημερίδας που έσπευσε στο σημείο και το κλείδωσε στα αστυνομικά γραφεία, αναγκάζοντάς τον να σβήσει το βίντεο.

Ταυτόχρονα απομόνωσε σε άλλο δωμάτιο τον δημοσιογράφο και τον φωτογράφο που αντιδρούσαν στη διαγραφή του βίντεο.

Τελικά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τρεις ώρες.

Ανακοίνωση για το θερμό επεισόδιο εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει όσα πρωτοφανή συνέβησαν τη Δευτέρα εναντίον των ρεπόρτερ Φρίξου Δρακοντίδη, William Faithful και Γιώργου Κοίλιαρη, οι οποίοι κάλυψαν τροχαίο ατύχημα στο Κολωνάκι.

Οι συνάδελφοι, στην προσπάθειά τους να καλύψουν το γεγονός, δέχτηκαν επίθεση και προπηλακισμούς τόσο από τον εμπλεκόμενο στο τροχαίο ατύχημα εφοπλιστή Θέμη Πετράκη, όσο και από σωματοφύλακές του.

Στη συνέχεια αστυνομικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οδήγησαν τους συναδέλφους στο αστυνομικό τμήμα, «έσβησαν» φωτογραφίες από το ατύχημα και τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο.

Την ίδια ώρα, οι σωματοφύλακες κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι και οπλισμένοι μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Τελικά, οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι αργά τη νύχτα. Προκαλεί, όμως, τεράστια κατάπληξη η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων, οι οποίοι εμποδίζουν το δημοσιογραφικό έργο και ανέχονται προπηλακισμούς και φραστικές επιθέσεις κατά εκπροσώπων του Τύπου.

Ζητούμε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να λάβει αμέσως μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο σε ένα δημοκρατικό καθεστώς να δίδεται η εντύπωση ότι η οικονομική ισχύς επιτρέπει την ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά κατά πολιτών και δημοσιογράφων.»

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση μπράβων του εφοπλιστή Πετράκη εναντίον δημοσιογράφων