Χ. Κορτζίδης: Δίωξη για παράβαση καθήκοντος στον δήμαρχο Ελληνικού

Newsroom Newsroom

Χ. Κορτζίδης: Δίωξη για παράβαση καθήκοντος στον δήμαρχο Ελληνικού

Με το...στίγμα του ποινικά διωκόμενου για «παράβαση καθήκοντος» σχετικά με την τραγωδία στο λούνα πάρκ Ελληνικού όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι, θα κατέλθει στο β' γύρο των εκλογών στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ο νυν δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε τελικά σε βάρος του κ. Κορτζίδη ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος βάσει του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που καταλόγιζε ευθύνες στο Δήμο Ελληνικό αλλά και στον ίδιο το δήμαρχο για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος ουδέποτε κατατέθηκε μελέτη για το εάν είναι κατάλληλος ο χώρος για τη λειτουργία του λούνα παρκ, ενώ ευθύνη επιρρίπτεται στον δήμο και για το γεγονός ότι δεν συστάθηκε ποτέ η αρμόδια επιτροπή η οποία θα έκανε τον έλεγχο για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων του λούνα πάρκ, η οποία και θα ενέκρινε την άδεια λειτουργίας.

Οι διαπιστώσεις σχετικά με τη νομιμότητα εγκατάστασης και λειτουργίας του λουνα παρκ, όπως περιγράφονται στο πόρισμα, είναι συνοπτικά οι εξής:

Η παραχώρηση - εκμίσθωση από τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, κοινόχρηστων χώρων για την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα παρκ, επί του δημοτικού πάρκου Αφροδίτης (Διομήδη Κομνηνού) το 2013,καθώς και έναντι της υπεραγοράς στο τέρμα της Λ. Κύπρου παλαιότερα (2011), με απευθείας συμφωνία, έγινε μη νόμιμα. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίχθηκαν σε διατάξεις που δεν εφαρμόζονται για την εγκατάσταση και λειτουργία λούνα παρκ, αλλά μόνο σε περιπτώσεις παραχώρησης δημοτικών χώρων για επιστημονικούς ή καλλιτεχνικούς σκοπούς.

Δεν εκδόθηκε άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης λούνα παρκ στην «HAPPY FUNΕΠΕ» από το Δήμο Ελληνικού -Αργυρούπολης και συνεπώς η μισθώτρια εταιρεία, μη νομίμως εγκατέστησε και λειτούργησε στον παραχωρηθέντα κατά τα ανωτέρω δημοτικό χώρο τη δραστηριότητα λούνα παρκ, καθ' όλη τη διάρκεια χρήσης του συγκεκριμένου χώρου.

Ο χώρος που χρησιμοποιούσε η εταιρεία, ήταν 2.450μ2, έναντι των 700μ2 που είχαν μισθωθεί.

Δεν υποβλήθηκε από τη μισθώτρια εταιρεία αίτηση για χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης και άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ, παρά τη μίσθωση του χώρου για τον σκοπό αυτό και την εγκατάσταση και λειτουργία της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Οι υπηρεσίες και τα όργανα του δήμου, παρά το γεγονός ότι εισέπρατταν τακτικά το μίσθωμα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας και συγκεκριμένα στην πρόσκληση του ενδιαφερόμενου (μισθωτή) για την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών αδειοδότησης της εγκατάστασης, άλλως στην αποβολή του από τον παραχωρηθέντα χώρο και τη μονομερή άρση της σχετικής παραχώρησης.

• Λόγω του ότι δεν εκδόθηκε ποτέ άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης λούνα παρκ δεν ελέχθησαν αν ο παραχωρηθείς χώρος πληροί τις ελάχιστες αποστάσεις από νόμιμες κατοικίες, ούτε εξετάστηκαν κρίσιμα ζητήματα όπως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει γειτνίαση της εγκατάστασης με δασικού χαρακτήρα έκταση, καθώς και η επίδραση της επίμαχης εγκατάστασης στις εν γένει λειτουργίες της πόλης.

• Παρά τη δραστηριοποίηση της επιχείρησης άνευ αδείας εγκατάστασης και λειτουργίας, γεγονός που ήταν στις υπηρεσίες του δήμου γνωστό, ο δήμος δεν προέβη σε καμία ενέργεια για τη σφράγιση των εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν μη νόμιμα, κατά παράβαση του νόμου που ορίζει ότι ο δήμαρχος όφειλε, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη διαπίστωση της άνευ αδείας λειτουργίας, να παράσχει στο αρμόδιο όργανο (Α.Τ Ελληνικού) την εντολή για τη σφράγιση της εγκατάστασης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κορτζίδης στον α' γύρο των εκλογών βρέθηκε στη δεύτερη θέση, 11 μονάδες πίσω από τον αντίπαλό του Γιάννη Κωνσταντάτο που πήρε 42,03%.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτος ο Λαρισαίος: Αντί για το γκαζόν «κούρεψε» την… Jaguar

«Ραγίζει καρδιές» το μήνυμα του Γρίμπιλα: 8 μήνες μετά το χαμό της κορούλας του

Κάτω Παρτάλι: Ο Τσιμιτσέλης αποκαλύπτει–Δεν φαντάζεστε ποιος θα πεθάνει

Γιάννης Μπουτάρης: Δεν φαντάζεστε τι έκανε σε βιτρίνα καταστήματος (vid)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved