ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπάλληλοι δήμου πούλησαν εκσκαφέα για παλιοσίδερα!

Θεσσαλονίκη: Υπάλληλοι δήμου πούλησαν εκσκαφέα για παλιοσίδερα!

Στο πλαίσιο διερεύνησης της απίστευτης υπόθεσης, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, προχώρησε σε επιτόπια έρευνα σε εργοτάξιο στη Θεσσαλονίκη.


Εκεί οι αστυνόμοι βρήκαν ότι σε φορτηγό ότι είχε φορτωθεί τμήμα σκαπτικού μηχανήματος που ανήκει στην ιδιοκτησία Δήμου της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις εταιρείας διαχείρισης παλαιών μετάλλων και να πωληθεί έναντι αντιτίμου, ως «scrap».

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι και το υπόλοιπο σκαπτικό μηχάνημα είχε ήδη μεταφερθεί παράνομα στις εγκαταστάσεις επιχείρησης scrap.

Συνελήφθησαν ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης του Δήμου (59 ετών) και δύο υπάλληλοι Τμημάτων του Δήμου (53 και 54 ετών), οι οποίο κατηγορούνται για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, ενώ για απόπειρα αποδοχής προϊόντων εγκλήματος είναι κατηγορούμενοι τέσσερις (4) ιδιώτες, ηλικίας 54, 65, 60 και 32 ετών, συνιδιοκτήτες εταιρείας διαχείρισης και χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων (scrap).

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ οι εμπλεκόμενοι αφέθησαν ελεύθεροι με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: Με φώτα θα γεμίσει ο ουρανός της Θεσσαλονίκης