ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κατέσχεσαν ποσότητα – μαμούθ λαθραίων τσιγάρων

Θεσσαλονίκη: Κατέσχεσαν ποσότητα – μαμούθ λαθραίων τσιγάρων

Κοντέινερ με 15,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα είχε φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Οι διαφυγόντες δασμοί από τα τσιγάρα ξεπερνούν τα 2,7 εκατ. ευρώ.

Ένα ακόμη κοντέινερ γεμάτο λαθραία τσιγάρα, το δεύτερο το τελευταίο διάστημα, εντόπισαν και κατάσχεσαν υπάλληλοι του Β' Τελωνείου Θεσσαλονίκης.

Όπως διαπιστώθηκε, το κοντέινερ περιείχε 15,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα συγκεκριμένης μάρκας, ενώ είχε φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με τα παραστατικά του έγγραφα, το κοντέινερ περιείχε ενδύματα και ως παραλήπτης του εμφανιζόταν επιχείρηση στη Βουλγαρία.

Υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί από τα τσιγάρα ξεπερνούν τα 2,7 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες υπάλληλοι του ίδιου τελωνείου κατάσχεσαν ανάλογη ποσότητα μέσα σε κοντέινερ που εμφάνιζε ότι μετέφερε ελαστικά.

Θυμίζουμε ότι οι διαχρονικές κυβερνητικές ανεπάρκειες άφησαν το πρόβλημα του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων να διογκωθεί και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές λαθραίων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ελληνικό δημόσιο σε ετήσια βάση έχει απώλειες φορολογικών εσόδων 800 εκατομμυρίων ευρώ από διαφυγόντες δασμούς, ενώ μεγάλος είναι και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη διάθεση λαθραίου, αμφιβόλου ποιότητας χύμα καπνού και τσιγάρων.

Διαβάστε επίσης:

Έκρυβαν λαθραία τσιγάρα μέσα σε «βιομηχανικά» φίλτρα

Αγρίνιο: Έκλεβαν καύσιμα και διακινούσαν λαθραίο καπνό

Νέες συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων