ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι την Πέμπτη η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών

Μέχρι την Πέμπτη η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών

Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για την...τύχη των καθαριστριών.

Οι ανώτατοι δικαστές -σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών- άκουσαν τα επιχειρήματα των δυο πλευρών, του δημοσίου και των καθαριστριών και πλέον βρίσκονται σε διάσκεψη για την έκδοση της απόφασης. Όταν η απόφαση καθαρογραφεί σε χρονικό διάστημα ως την ερχόμενη Πέμπτη, τότε θα ανακοινωθεί και στους διαδίκους.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο συνήγορος των καθαριστριών Γιάννης Καρούζος δήλωσε ότι: "Το δημόσιο δεν προσκόμισε κανένα οικονομικό στοιχείο που να δείχνει ότι προκύπτει βλάβη σε βάρος του δημοσίου από την επανατοποθέτηση των καθαριστριών στο υπουργείο. Δεν κρίνεται ο θεσμός της διαθεσιμότητας σήμερα. Οι καθαρίστριες δεν έχουν το δικαίωμα της κινητικότητας και αυτό κρίνεται. Οι γυναίκες αυτές δικαιώθηκαν επειδή όταν απολύθηκαν δεν πήραν αποζημίωση."

Ο Χαρ. Νικολακόπουλος, πρόεδρος ΠΟΕ ΔΟΥ δήλωσε ότι: "Από την αρχή ήμασταν αλληλέγγυοι και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα τους μέχρι να επιστρέψουν στη θέση τους."

Οι καθαρίστριες που ήταν από το πρωί συγκεντρωμένες έξω από τον Άρειο Πάγο αποχώρησαν με συνθήματα δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν.

Διαβάστε επίσης:

Έξω από τον Άρειο Πάγο οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών (pics)

Μαζί στον Άρειο Πάγο για τις καθαρίστριες! Ποια επιχειρήματα προβάλλει το ΥΠΟΙΚ