ΕΛΛΑΔΑ

«Με χτυπούσε ο αστυνομικός-Γιατί να κάτσω να φάω ξύλο;»

«Με χτυπούσε ο αστυνομικός-Γιατί να κάτσω να φάω ξύλο;»

Απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών μιλούν στο Newsbomb.gr για την αστυνομική βία σας βάρος τους Αστυνομικός εμφανίζεται στα επεισόδια με γάντι-σιδηρογροθιά Για ανεγκέφαλους αστυνομικούς κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ.

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει, τόσο τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των απολυμένων καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όσο και η απόφαση του Αρείου Πάγου να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου για αναστολή της άμεσης επαναπρόσληψής τους.

Καθαρίστριες, όπως καταγγέλλουν, έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας, την ώρα που εκείνες βρισκόντουσαν επί της οδού Νίκης.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν έξω από το υπουργείο, λίγη ώρα αργότερα από την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία προκάλεσε την οργή και την απογοήτευση των καθαριστριών, έμελε να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν βίαια τις καθαρίστριες, οι οποίες βρισκόντουσαν έξω από το υπουργείο χρησιμοποιώντας κλομπ.

2112399

Μια γυναίκα λιποθύμησε και εκλήθη ασθενοφόρο, ενώ άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Μεταξύ των τραυματιών είναι και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες καθαριστριών

Μία ημέρα μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των αστυνομικών και των απολυμένων καθαριστριών, συγκλονίζουν τα όσα περιγράφουν στο Newsbomb, δύο καθαρίστριες, οι οποίες, όπως καταγγέλλουν, έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας.

«Με χτυπάει. Γιατί να καθίσω να φάω ξύλο. Ούτε τα ζώα δεν δέρνουν. Για ποιο λόγο να με δείρει. Οπότε, τον άρπαξα από την μπλούζα και τον ρωτούσα γιατί δεν μπορώ να περάσω. Με τράβηξε ένα παλικάρι γιατί φοβήθηκε ότι θα με χτυπήσουν και άλλο. Φοβήθηκα τον εαυτό μου. Δεν ήξερα ότι έχω τόσες δυνάμεις. Όταν παλεύεις για το δίκιο σου το μυαλό γυρνάει πολύ» αναφέρει συγκεκριμένα μία καθαρίστρια, η οποία, όπως υποστήριξε, δέχθηκε χτυπήματα από αστυνομικούς. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, όλα έγιναν ότι εμπόδιζαν μία συνάδελφό της να περάσει στην είσοδο του υπουργείου, κρατώντας την από το χέρι.

«Τα ΜΑΤ μάς είχαν εγκλωβίσει με τις ασπίδες τους. Υπήρχε μεγάλη πίεση. Εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα τραυματισμένη. Άλλες καθαρίστριες είναι περισσότερο. Σε μία συμπλοκή τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πάντα τραυματίες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μία άλλη καθαρίστρια. Η ίδια, όπως υποστήριξε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έπαθε κρίση πανικού.

Ωστόσο, οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους, κλιμακώνοντας μάλιστα τις ενέργειές τους.

«Δεν έχουμε αποφασίσει με ποια μορφή θα γίνει η κλιμάκωση. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι εμείς θα παραμείνουμε στη σκηνή» είπε στο Newsbomb η καθαρίστρια, ενώ απεύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο για συμπαράσταση, αλλά και για να ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο κίνημα, το οποίο θα βγει στο δρόμο, το οποίο σύμφωνα με την ίδια, ευελπιστεί ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση «που έχει πάρει τις ζωές μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, Παρασκευή, για 38η ημέρα, δίνουν το «παρών» στην Καραγεώργη Σερβίας.

Αστυνομικός έκανε «βόλτες» με γάντι-σιδηρογροθιά

Την ίδια στιγμή, έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, στην οποία φαίνεται ένας άνδρας των ΜΑΤ να φοράει ένα γάντι με ειδική μεταλλική επένδυση.

elas

Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ένα γάντι με κοκάλινες απολήξεις που χρησιμοποιείται από αναβάτες μοτοσικλετών, το οποίο ωστόσο, δεν αποτελεί εξάρτημα στολής. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία έχει ξεκινήσει πειθαρχική εξέταση σε βάρος του.

Φωτόπουλος: «Δυστυχώς, υπάρχουν και αυτοί οι ανεγκέφαλοι»

«Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι ανεγκέφαλοι, οι εγκληματικές φυσιογνωμίες», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Ο κ. Φωτόπουλος καταδίκασε την αστυνομική βία σε βάρος των καθαριστριών με αφορμή το περιστατικό της γροθιάς από άνδρα των ΜΑΤ σε καθαρίστρια αλλά και του αστυνομικού με γάντι-σιδηρογροθιά στο χέρι.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με το «μεταλλικό» γάντι αστυνομικού - Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ.

Φωτόπουλος: Υπάρχουν εγκληματικές φυσιογνωμίες στον χώρο της ΕΛ.ΑΣ.