ΕΛΛΑΔΑ

Tαχυφαγείον… ο Κορυδαλλός

Tαχυφαγείον… ο Κορυδαλλός

Από πούρα Αβάνας μέχρι καπνιστό σολομό περιλαμβάνουν οι παραγγελίες των «υψηλών» τροφίμων στις Φυλακές Κορυδαλλού – Οργιάζουν οι φήμες για τις παραγγελίες των φυλακισμένων που διαθέτουν «λεπτά αισθήματα»

Αν έχεις χρήμα διάβαινε… Τελικά σε αυτή τη χώρα όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται. Αρκεί να έχεις τον «τρόπο σου». Όπως φαίνεται οι λειτουργοί της δικαιοσύνης έχουν «πνοκεφαλιάσει» από το γεγονός ότι στις φυλακές δεν μπαίνουν μόνο σουβλάκια και ακριβοί αστακοί, αλλά και πολλά άλλα «καλούδια»!

Και γι' αυτό δε φταίνε μόνον οι απαιτήσεις της VIP πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλών όπου κρατούνται κορυφαία στελέχη της μεταπολιτευτικής ζωής του τόπου -και όχι μόνον- ανάμεσα τους μέλη του ΚΥΣΕΑ και φυσικά ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, ορισμένοι από τους κρατούμενους της VIP πτέρυγας του Κορυδαλλού (βλέπε πτέρυγα ΣΤ') νομίζουν ακόμη ότι βρίσκονται σε κάποιο γραφείο της... εξουσίας. Οι συζητήσεις που πολλές φορές κάνουν μεταξύ τους επικεντρώνονται στα χρήματα που έλαβαν εκείνοι ως μίζες για κάποια προμήθεια εξοπλιστικού χαρακτήρα και κάποιοι άλλοι (οι οποίοι παραμένουν μακριά από τη δόκανα της δικαιοσύνης).

Και σα να μην έφτανε αυτό το αν μη τι άλλο αντιφατικό σκηνικό, ορισμένοι μεγαλοκρατούμενοι -κατά πως τους αποκαλούν ορισμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι - ακόμη και μέσα στη φυλακή δεν ξεχνούν τις παλιές καλές τους συνήθειες. Δηλαδή τα πούρα και το χαβιάρι!

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ένας τέτοιας «υφής» κρατούμενος παρήγγειλε να του φέρουν στο κελί του ένα κουτί μαύρο χαβιάρι, μία σαμπάνια και δύο πούρα Αβάνας! Λέγεται, μάλιστα, ότι ο άνθρωπος που τα είχε παραγγείλει ο κρατούμενος έκανε την αγορά από τα duty free του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απαγορεύεται; Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Καταστημάτων Κράτησης (άρθρο 14), επιτρέπεται η προμήθεια τροφίμων με ατομική δαπάνη των κρατουμένων είτε μέσω προμηθευτή που ορίζεται έπειτα από διαγωνισμό είτε με τη «μέριμνα της υπηρεσίας».

Ο αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός έχει ενημερώσει αρκετές φορές την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής για τις «παραγγελίες» των κρατουμένων και τις ακριβές συνήθειες που διατηρούν και εντός φυλακής όσοι μπορούν να της διατηρήσουν. Ήταν τον Νοέμβρη του 2012 όταν ανέφερε στη Βουλή ότι «ακόμη και καπνιστό σολομό παραγγέλνουν!».

Λέγεται για παράδειγμα ότι γνωστός μεγαλοπαράγοντας που βρίσκεται φυλακισμένος έχει αδυναμία στον αστακό και στο προσούτο, προϊόντα τα οποία πληρώνει ακριβά για να έρχονται συχνά – πυκνά στο κελί του, ενώ μια άλλη ψυχή της «νύχτας» εκτός από τις ριζογκοφρέτες που αγοράζει από το κυλικείο, με την πρώτη ευκαιρία παραγγέλνει ή ζητά να του φέρουν σουβλάκια και σάντουιτς.

Καλά θα ήταν, βέβαια, οι παραγγελιές στις Φυλακές να περιορίζονταν σε αστακούς και πούρα και να μην διαχέονται σε ναρκωτικά και όπλα που όπως τουλάχιστον προκύπτει από πρόσφατες αποκαλύψεις καλά κρατεί...

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο εντοπίστηκαν κρατούμενοι να παραλαμβάνουν όπλα (χειροβομβίδες και σφαίρες) και ναρκωτικά από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού. Δεν εντοπίστηκαν τη στιγμή που το έκαναν αλλά μερικές ημέρες αργότερα από το μαγνητοσκοπημένο υλικό των καμερών του προαυλίου! Κι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία!

Μαζί με το τζατζίκι και… ηρωίνη!

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ένας πρώην κρατούμενος υποδυόμενος τον διανομέα φαγητού, ανάμεσα σε κάτι σακούλες με ζεστά σουβλάκια τίγκα στο τζατζίκι, προσπάθησε να περάσει μισό κιλό ηρωίνη, κινητά και κάρτες SIM με παραλήπτες πρώην συγκρατούμενους του στην Α' Πτέρυγα.

Αυτά κι άλλα πολλά συμβαίνουν στις ελληνικές φυλακές γεγονότα που φαίνεται πως έχουν θορυβήσει εντόνως τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακισμένος έδωσε 2.500 ευρώ για… πούρα και χαβιάρι

Τέλος οι ανέσεις στον Κορυδαλλό για τον Τσοχατζόπουλο

Καμπανάκι κινδύνου από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τις φυλακές