ΕΛΛΑΔΑ

Στις 11 Σεπτεμβίου το πρώτο σχολικό κουδούνι

Στις 11 Σεπτεμβίου το πρώτο σχολικό κουδούνι

Παραδοσιακά στις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Αρχικά ο τέως υπουργός Παιδείας Κων.Αρβανιτόπουλος είχε δηλώσει ότι το σχολικό έτος θα ξεκινούσε στις 8 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου έκρινε ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών. Για αυτό το λόγο τελικά η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας αποκαθιστά την εορτή των Τριών Ιεραρχών ως σχολική γιορτή και όχι αργία, όπως είχε θεσμοθετηθεί το 2014, πυροδοτώντας αντιδράσεις από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Δερμεντζόπουλο «η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα».

Διαβάστε επίσης: Κλειστό για μια εβδομάδα το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας