ΕΛΛΑΔΑ

Στις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ οι σχολικοί φύλακες (vid)

Στις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ οι σχολικοί φύλακες (vid)

Στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται οι σχολικοί υπάλληλοι, οι οποίοι το πρωί της Τρίτης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Οι διαμαρτυρόμενοι, μετά από τη συγκέντρωση στο υπουργείο πορεύτηκαν πως την Καραγιώργη Σερβίας, εκεί όπου εδώ και δύο κοντά μήνες παραμένουν οι καθαρίστριες, συνεχίζοντας τον αγώνα για την επαναπρόσληψή του.

Οι απολυμένες καθαρίστριες υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι με τη σειρά τους φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης.

"Μας πέταξαν στο δρόμο-Δεν ξέρουμε πώς να ζήσουμε"

Σε απόγνωση βρίσκονται οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι είναι πλέον στο δρόμο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, εξαιτίας της διαθεσιμότητας. Ένας σχολικός φύλακας, ο οποίος δίνει το "παρών" στη διαδήλωση υποστηρίζει πως δεν ξέρουν πλέον τι θα κάνουν. "Μας πέταξαν στο δρόμο. Είμαστε οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας και είναι πολύ δύσκολο να μας πάρουν στη δουλειά" ανέφερε συγκεκριμένα ο σχολικός φύλακας συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν μπορούν ούτε να βγουν στη σύνταξη, καθώς δεν έχουν τα ένσημα που απαιτούνται.

Διαβάστε επίσης:

Σχολικοί φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (pics-vid)