ΕΛΛΑΔΑ

Νέοι Μητροπολίτες σε Ιωάννινα, Ελασσώνα, Φωκίδα, Θεσσαλιώτιδα

Νέοι Μητροπολίτες σε Ιωάννινα, Ελασσώνα, Φωκίδα, Θεσσαλιώτιδα

Σε σημερινή της συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε νέους Μητροπολίτες.

Αναλυτικότερα, στα Ιωάννινα τοποθετήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης. Το Σάββατο 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η χειροτονία του σε Επίσκοπο ενώ αρχές Ιουλίου θα γίνει και η ενθρόνιση.

Στην Ελασσώνα ο Αρχιμανδρίτης Χαρίτων Τούμπας. Πνευματικό παιδί του μακαριστού Βασιλείου, θα είναι ο συνεχιστής του στον μητροπολιτικό θώκο της Ελασσώνας.

M2

Στη Φωκίδα ο Επίσκοπος Ανδρούσης Θεόκτιστος που ήταν μέχρι πρότινος βοηθός του Μητροπολίτη Σπάρτης. Είναι ο μοναδικός εκ των εκλεγμένων που είναι ήδη επίσκοπος άρα δε θα γίνει χειροτονία.

M3

Στη Θεσσαλιώτιδα ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης. Τον Οκτώβριο του 2011 δεν τα είχε καταφέρει να εκλεγεί Μητροπολίτης Ζακύνθου, τώρα τα κατάφερε να ανέλθει στον θρόνο της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφαρσάλων.

Η εκλογή τους έγινε σε Έκτακτη Συνεδρία της Ιεράς Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μ1

Πριν την συνεδρίαση έγινε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

« Η εκλογή νέων επισκόπων είναι πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή της Εκκλησίας. Αποτελεί μία από τις πιο βαρύνουσες Συνοδικές λειτουργίες και ενέχει μείζονες ευθύνες και απαιτήσεις» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συνέχισε:

«Η εποχή μας έχει ανάγκη αξίων και ικανών Ιεραρχών. Δεν επιδέχεται άλλους ταλανισμούς και προβλήματα τα οποία υποσκάπτουν το εκκλησιαστικό κύρος ή προκαλούν ερωτηματικά, σκάνδαλα και αμφισβήτηση σχετικά με την επίγνωση των προβλημάτων και των προκλήσεων που η Εκκλησία καλείται σήμερα να διαχειρισθεί. Η εποχή μας δεν αντέχει φαινόμενα που διαιρούν, προκαλούν σύγχυση και σωρεύουν επιπρόσθετο βάρος στον λαό μας που δοκιμάζεται»

Διαβάστε επίσης

Yποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Βέροια