Άστεγοι μία Κυριακή βράδυ στο Μοναστηράκι

NEWSBOMB

Άστεγοι μία Κυριακή βράδυ στο Μοναστηράκι

Εικόνες-γροθιά στο στομάχι με «πρωταγωνιστές» ανθρώπους που ζουν στο δρόμο

-Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsbomb ενός άστεγου, που εδώ και πέντε μήνες βιώνει τον δικό του Γολγοθά

Κυριακή βράδυ στο Μοναστηράκι.

Στην πλατεία μπροστά από το Μετρό αλλά και στα μπαρ της περιοχής ακούς χαμόγελα και τραγούδια από Έλληνες και τουρίστες, οι οποίοι γίνονται ένα και γλεντάνε μέχρι το πρωί. Λίγα μέτρα από την πλατεία η εικόνα αλλάζει και το θέαμα προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση. Συνάνθρωποι μας, μόλις πέσει το σκοτάδι αναζητούν καταφύγιο στις στοές γύρω από το Μετρό για να περάσουν τη νύχτα τους.

Γροθιά στο στομάχι οι φωτογραφίες εξαντλημένων ανθρώπων που με ότι υπάρχοντα τους έχουν απομείνει ζουν το δικό τους Γολγοθά. Εικόνες εξαθλίωσης στην «καρδιά» της Αθήνας, σε ένα μέρος που αποτελεί πόλο έλξης για τόσο για τουρίστες όσο και για επισκέπτες.

«Ζω στο δρόμο τους τελευταίους πέντε μήνες. Έχασα τα πάντα όταν από χρέη αναγκαστικά να κλείσω ένα μικρό μαγαζάκι που είχα στο Αιγάλεω» λέει στο Newsbomb.gr ο κ. Γιάννης άστεγος που βρίσκει καταφύγιο στην πλατεία. «Εχω μια κόρη παντρεμένη με παιδί, δεν ήθελα να της γίνω βάρος, δεν γνωρίζει καν σε τι κατάσταση ζω» συνεχίζει και τα μάτια του βουρκώνουν.

Δυστυχώς ο κ. Γιάννης δεν είναι ο μόνος. Παρόμοιες ιστορίες θα σου διηγηθούν και οι υπόλοιποι αρκεί να τους προσεγγίσεις με σεβασμό και ανθρωπιά.

Σύμφωνα με έρευνα της ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ» στην Ελλάδα του σήμερα, το φαινόμενο της έλλειψης στέγης μετρά ήδη τρεις δεκαετίες και περισσότερους από 20.000 συμπολίτες μας που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Πολλοί περισσότεροι είναι εκείνοι, οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο έλλειψης στέγης ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που πλήττει σχεδόν όλες τις ηλικίες και τις επαγγελματικές κατηγορίες. Δεδομένης της οικονομικής ύφεσης , το πρόβλημα των αστέγων τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις αναδεικνύοντας τώρα, περισσότερο από ποτέ, το έλλειμμα κοινωνικών, στεγαστικών και προνοιακών πολιτικών στην χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Aegean Airlines: Απίστευτη ταλαιπωρία για τους πελάτες της λόγω καθυστερήσεων

«Ρύθμιση - σκάνδαλο» υπέρ... Υγείας των «βαρόνων» των Media

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Ποιοι απαλλάσσονται από τον φόρο

Άστεγοι μία Κυριακή βράδυ στο Μοναστηράκι
01
Άστεγοι μία Κυριακή βράδυ στο Μοναστηράκι
Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved