ΕΛΛΑΔΑ

Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ

Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ

Επίσκεψη, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), που στεγάζεται στην 79η ΔΕΘ, πραγματοποίησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο ενδιαφερόμενος πολίτης θα μπορεί να υποβάλει στα ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση για την χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορείται για την πορεία εξέλιξης της αίτησης του, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ.

Επίσης, τους επόμενους μήνες θα προστεθούν πολλές ακόμη υπηρεσίες, κάνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών ακόμη πιο αποτελεσματική, γρήγορη και φιλική.
Ακόμα, υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα και για τους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού, καθώς εντός των προσεχών εβδομάδων θα μπορούν στα προξενεία να εξυπηρετούνται όπως θα εξυπηρετούντο σε ένα από τα 1.060 ΚΕΠ που υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στο περίπτερο της ΔΕΘ παρουσιάζονται στο κοινό τα «ΚΕΠ του μέλλοντος», ενώ – όπως έκανε γνωστό - τους τελευταίους πέντε μήνες εκδόθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοποιητικά online, με μια απλή διασύνδεση βάσεων, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους υπαλλήλους που απασχολούνται στα ΚΕΠ ολόκληρης της χώρας, τα χαρακτήρισε καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη. «Είναι στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του πολίτη, στην πρώτη γραμμή της μείωσης της γραφειοκρατίας», δήλωσε.

Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι εκτός από την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, με τη λειτουργία των ΚΕΠ γίνεται και εξοικονόμηση σε ενοίκια και τόνισε ότι «στόχος είναι να έχουμε ένα ΚΕΠ σε κάθε δημοτική κοινότητα και να είναι γεωγραφικά κατανεμημένα, ώστε αυτοί που δεν μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, να είναι κοντά σε ένα ΚΕΠ».

Διαβάστε επίσης:

Δηλώσεις Κορκίδη με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Νέα Μανωλάδα: Συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία

ΔΕΘ: Η κραυγή αγωνίας ενός εμπόρου στον πρωθυπουργό (vid)

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr