ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα 49 πανεπιστημιακά τμήματα που κινδυνεύουν με λουκέτο

Αυτά είναι τα 49 πανεπιστημιακά τμήματα που κινδυνεύουν με λουκέτο

Πρόβλημα βιωσιμότητας παρουσιάζουν σαράντα εννέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με λουκέτο κινδυνεύουν 49 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και πιθανότατα δεν θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό για την επόμενη χρονιά

Πρόκειται για σχολές που παρουσιάζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, σύμφωνα με την τελευταία Εκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», χαρακτηρίζονται από τους αξιολογητές ως «μη αυτοδύναμες» και λειτουργούν αυτή την στιγμή με λιγότερα από εννέα μέλη ΔΕΠ, κάτι που δεν συνιστά πανεπιστήμιο ή τεχνολογικό ίδρυμα.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα τμήματα της Ισπανικής Γλώσσας, των Τουρκικών σπουδών καθώς και των Σλαβικών σπουδών, βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, στο Δυτικής Μακεδονίας το Εικαστικών τεχνών και το Μηχανικών Πληροφορικής, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το τμήμα Πληροφορικής, και στο Πελοποννήσου η σχολή Οικονομικών Επιστημών.

Όπως επισημαίνεται στην Έκθεση της ΑΔΙΠ, παρά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, ένας σημαντικός αριθμός τμημάτων ΑΕΙ εξακολουθεί να μην πληροί το κριτήριο της αυτοδυναμίας, δηλαδή τα μέλη των ΔΕΠ/ΕΠ να είναι περισσότερα από εννέα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: «Σαρώνει» η εικόνα-Βρείτε τι θέλει να πει ο… ποιητής (pic)

Παραλίμνι: 18χρονος μοτοσυκλετιστής «καρφώθηκε» σε κιγκλίδωμα

Χανιά: Απίστευτη αισχροκέρδεια-Δε φαντάζεστε πόσα πλήρωσε για 2 γύρους και 1 νερό

Κεφαλονιά: Αυτοκτόνησε 50χρονος-Συγκλονίζουν τα τελευταία του λόγια