ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ: Να θεσπιστεί το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ

ΠΑΜΕ: Να θεσπιστεί το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ

Ανοιχτό κάλεσμα στους Έλληνες πολίτες ώστε να δώσουν βροντερό παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την 1η Νοέμβρη έκανε το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει πως είναι ανάγκη να επανέλθει ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ, ενώ το επίδομα ανεργίας θα πρέπει να φτάσει τα 600 ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Η νέα αύξηση των ανέργων και η ελάχιστη κάλυψη τους όπως προκύπτει από τα σημερινά στοιχεία του ΟΑΕΔ για την ανεργία, αναδεικνύουν την ανάγκη να γίνει καθολικό αίτημα της εργατικής τάξης η ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Να διεκδικηθεί εδώ και τώρα επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Μαζί με το αίτημα για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουμε αντίστοιχη αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.

Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συντονίσουν τους αγώνες τους, να προτάξουν αιτήματα προστασίας των ανέργων, να δώσουν αγωνιστικό ραντεβού στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα».

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μεσσηνία