ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικός φρουρός εκβίαζε ιδιοκτήτη συνεργείου

Ειδικός φρουρός εκβίαζε ιδιοκτήτη συνεργείου

Στα χέρια των αστυνομικών της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων έπεσε ένας 28χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος εκβίαζε 41χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου στη Νίκαια. Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη συνεργείου, με τον οποίο ο Ειδικός Φρουρός είχε φιλικές σχέσεις από το 2008.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ειδικός Φρουρός τον περασμένο Αύγουστο, ζήτησε από τον 41χρονο να του επισκευάσει δωρεάν την μοτοσυκλέτα του. Όταν εκείνος αρνήθηκε, ο Ειδικός Φρουρός τον εκβίαζε ζητώντας του 2.500 με 3.000 ευρώ, ισχυριζόμενος, ότι είναι χρήματα που του «όφειλε», ως αντάλλαγμα για τους πελάτες που έφερνε στο συνεργείο του. Ο 28χρονος όμως δεν σταμάτησε εκεί, και όταν ο 41χρονος αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα, ο 28χρονος τον κατήγγειλε ότι δήθεν είχε κλεμμένες μοτοσικλέτες στο κατάστημά του. Μετά από έρευνα που έγινε όμως η καταγγελία αποδείχθηκε ψευδής.

Χθες, ο 41χρονος ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, παρέδωσε στον Ειδικό Φρουρό 3.000 ευρώ, σε ραντεβού που κλείστηκε στον Πειραιά.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούσαν το σημείο συνάντησης συνέλαβαν τον 28χρονο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς αστυνομικός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του αρχηγείου, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι εκπαιδεύονται τα «Ελληνικά Φτερά» - Να γιατί οι Τούρκοι παραμιλούν (vids)

Λαμία: Τραγωδία με πατέρα δύο παιδιών–Σκοτώθηκε μετά από πτώση σε πηγάδι

Καιρός: Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Πανελλήνιες: Επαναφέρουν την πληροφορική σαν εξεταζόμενο μάθημα