ΕΛΛΑΔΑ

Κάρπαθος: Εντόπισαν πτώμα που φέρεται να είναι αγνοούμενη κοπέλα από την ΠΓΔΜ

Κάρπαθος: Εντόπισαν πτώμα που φέρεται να είναι αγνοούμενη κοπέλα από την ΠΓΔΜ

Το πτώμα μιας γυναίκας από την ΠΓΔΜ που αγνοείτο στην Ελλάδα από τις 12 Σεπτεμβρίου φέρεται να εντόπισαν οι ελληνικές αρχές βορειοδυτικά της Καρπάθου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι μέσω του Γραφείου Συνδέσμου της χώρας στην Αθήνα ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό πτώματος νεαρής γυναίκας, το οποίο, από την περιγραφή των χαρακτηριστικών του, παραπέμπει ίσως σε μία 23χρονη κοπέλα από την ΠΓΔΜ η οποία αγνοείται στην Ελλάδα από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν ότι ένα πτώμα γυναίκας σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης εντοπίστηκε το Σάββατο στην βορειοδυτική πλευρά της Καρπάθου.

Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην περισυλλογή του και την μεταφορά του στην Ρόδο, προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για να διαπιστωθούν τα αίτια και ο χρόνος του θανάτου, αλλά και όποια άλλη πληροφορία μπορεί να προκύψει για την ταυτότητα και την τύχη της γυναίκας.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, τα χαρακτηριστικά από το πτώμα της νεαρής γυναίκας παραπέμπουν στην 23χρονη Ντενίσα Μάρκοσκα από την ΠΓΔΜ, η οποία αποτελούσε μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Serenissima υπό ρωσική σημαία και η οποία είχε χαθεί εν πλω στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ το σκάφος έπλεε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την περιοχή μεταξύ Καρπάθου (είχε αποπλεύσει από τη Ρόδο) και Κρήτης, όπου επρόκειτο να προσεγγίσει στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, «MIA», οι ελληνικές αρχές ζήτησαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ να συμβάλουν στην έρευνα για την ταυτοποίηση του πτώματος, μέσω εξέτασης γενετικού υλικού.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε αποξηραντήριο κάνναβης σε αγροτική περιοχή (pic)

Κρήτη: Νεαροί παρενόχλησαν 63χρονη και επιτέθηκαν στο σύζυγό της

Καραμπόλα στην Εγνατία: Συγκλονιστική μαρτυρία οδηγού

Καραμπόλα στην Εγνατία: Προθεσμία πήραν οι συλληφθέντες για το «φονικό» δυστύχημα

Εξαφάνιση 12χρονου στον Κορυδαλλό (pic)