ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Το λάσο του ερπετολόγου δεν φοβίζει τον Σήφη τον κροκόδειλο

Κρήτη: Το λάσο του ερπετολόγου δεν φοβίζει τον Σήφη τον κροκόδειλο

Αυτός ο κροκόδειλος δεν πιάνεται με τίποτα – Ο ειδικός ερπετολόγος Ολιβιέ Μπερά δεν κατάφερε να τον «συλλάβει».

Για ακόμα μία φορά ο κροκόδειλος του φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο κατάφερε να ξεφύγει από τους ερπετολόγους που προσπαθούν να τον αιχμαλωτίσουν.

Ο Ολιβιέ Μπερά κατάφερε και πάλι να περάσει το σκοινί του γύρω από τον Κροκόδειλο, ωστόσο για ακόμα μία φορά ο Σήφης με τη σειρά του κατάφερε να ξεφύγει.

Οι ερπετολόγοι πλησίασαν δύο φορές με βάρκα τον κροκόδειλο κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής (26/10) αλλά και οι δύο προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, ενώ η δυνατή βροχή σήμανε το τέλος της συγκεκριμένης απόπειρας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επαναληφθούν οι προσπάθειες σύλληψης του άγριου ζώου.

Η επιχείρηση στήθηκε από το απόγευμα της Κυριακής (26/10), όταν έφτασε στο φράγμα των Ποταμών ο Γαλλομαροκινός ερπετολόγος Ολιβιέ Μπερά που αυτή τη φορά συνοδευόταν και από έναν βοηθό του ενώ είναι εφοδιασμένος και με επιπλέον ειδικό εξοπλισμό, δίχτυα και άλλα τεχνικά μέσα για την αιχμαλώτιση του άγριου ζώου.Οι δυο τους βρίσκονται στην Κρήτη από το Σάββατο και μαζί με τους επιστήμονες από την Κρήτη, το προσωπικό του Οργανισμού Ανάπτυξης που διαχειρίζεται το φράγμα αλλά και στελέχη της δασικής υπηρεσίας κατέστρωναν το... επιτελικό σχέδιο δράσης.

Το απόγευμα της Κυριακής (26/10), μόλις άρχισε να νυχτώνει οι δυο τους μαζί με τον ερπετολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Πέτρο Λυμπεράκη μπήκαν στη βάρκα και κατευθύνθηκαν στα σημεία, όπου συνήθως εμφανίζεται ο Σήφης. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο κροκόδειλος βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τον κάτοικο της περιοχής Σταύρο Κοτσίφη, ο οποίος είχε αναλάβει με υπόδειξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης χρέη φύλακα της περιοχής, παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις του κροκόδειλου, αλλά και τη σωστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τη λίμνη.

Σύμφωνα με το candianews, η επιχείρηση στεφθεί με επιτυχία ο κροκόδειλος θα μεταφερθεί για μελέτη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και κατόπιν στο ενυδρείο Cretaquarium στην πρώην αμερικανική βάση.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο των Αντικυθήρων: Ένας Κρητικός δύτης στις έρευνες (pics)