ΕΛΛΑΔΑ

Πόρος: Μετρά τις πληγές του

Πόρος: Μετρά τις πληγές του

Πλημμυρισμένα σπίτια, ρέματα που έχουν υπερχειλίσει και κλειστοί δρόμοι λόγω κατολίσθησης είναι η εικόνα που άφησε πίσω της η καταιγίδα, η οποία έπληξε τον Πόρο τη Δευτέρα 08/12.

Της Παρασκευής Βονάτσου

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και σήμερα Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, ενώ τα σπίτια, η οικοσκευή των οποίων υπέστη καταστροφή από την πλημμύρα, ανέρχονται σε 55.

Μιλώντας στο newsbomb.gr ο δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης σημείωσε ότι οι στέγες σε δύο από τα πέντε σχολεία του νησιού, έχουν σοβαρές ζημιές και απαιτείται άμεση αποκατάστασή τους.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος στην περιοχή προς τη Φούσσα, καθώς σε τρία σημεία έχει καταστραφεί το πρανές και είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

poros-katastrofes4

Το ύψος για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία και στο οδόστρωμα, υπολογίζεται, σύμφωνα με το δήμαρχο Πόρου, περίπου σε 2 εκ. ευρώ. Για το λόγο μάλιστα αυτό ζητάει τη συνδρομή των συναρμόδιων υπουργείων, καθώς το κονδύλι είναι «αστρονομικό» για τις δυνατότητες του δήμου.

Αιτήσεις για αποζημίωση

Ο δήμος Πόρου έχει ενημερώσει ότι οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο δήμο για να δηλώσουν τις ζημιές και να ενημερωθούν για τις διαδικασίες αποζημίωσης.

Εργασίες αποκατάστασης

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, ήδη με μηχανήματα από την Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση της λάσπης και των φερτών υλικών από ρέματα και δρόμους. Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 ημέρες

poros-katastrofes-3

Το χρονικό της καταστροφής

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε την Δευτέρα 08/12/2014 προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε σπίτια και δρόμους στον Πόρο, με αποτέλεσμα το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τα ξημερώματα της Τρίτης 09/12 η Πυροσβεστική κλήθηκε για απάντληση υδάτων σε τουλάχιστον 100 σπίτια , κυρίως στις περιοχές Ασκελίου και Συνοικισμού. Επίσης, τμήματα του οδικού δικτύου και όλα τα ρέματα του νησιού έχουν κατακλυστεί από χώματα, φερτά υλικά και πέτρινους όγκους.

Πηγή φωτογραφιών: porosnews.gr

Σχετικές ειδήσεις