ΕΛΛΑΔΑ

Βαρβάκειος αγορά: Χαμηλές τιμές-Συγκρατημένοι οι καταναλωτές

Βαρβάκειος αγορά: Χαμηλές τιμές-Συγκρατημένοι οι καταναλωτές

Μία μέρα έμεινε για τα Χριστούγεννα (25/12) και πολλοί είναι οι καταναλωτές που βγήκαν στη Βαρβάκειο αγορά για να κάνουν τα «απαραίτητα» ψώνια για το γιορτινό τραπέζι.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στην Βαρβάκειο αγορά και μίλησε με καταναλωτές για τις τιμές των κρεατικών και των ψαριών αλλά και με τον πρόεδρο της Ένωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς, Τσιρώνη Κλεάνθη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιρώνης στην κάμερα του Newsbomb.gr η κίνηση των καταναλωτών κινείται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Οι τιμές των προϊόντων είναι πιο χαμηλές σε σχέση με πέρυσι (2013) τουλάχιστον 1 με 2 ευρώ. Ωστόσο οι καταναλωτές εμφανίζονται «συγκρατημένοι» στις αγορές τους εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης που έχει «γονατίσει» τους πολίτες (μειωμένες συντάξεις, κατάργηση επιδομάτων και πενιχροί μισθοί).

Ο κ. Τσιρώνης εκτιμά ότι οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές τις επόμενες ημέρες με μια μικρή πιθανότητα να μειωθούν και άλλο εξαιτίας της μεγάλης προσφοράς κρέατος. Ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς έκανε επίσης λόγο για «μειωμένο τζίρο» τη φετινή χρονιά (2014) καθώς οι τσέπες των καταναλωτών είναι σχεδόν άδειες.

Η γενικότερη αίσθηση των καταναλωτών για τις τιμές είναι ότι κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια και δεν «ξεφεύγουν» προς τα πάνω.

Παρά όμως τις καλές σχετικά τιμές οι καταναλωτές ψωνίζουν με το σταγονόμετρο διότι τα χρήματα δεν φτάνουν για μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο το τραπέζι θα είναι γεμάτο με λίγο απ’ όλα όπως ανέφερε μία καταναλώτρια στην κάμερα του Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις