ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: 28χρονος παρενοχλούσε μέσω διαδικτύου ανήλικο

Ρόδος: 28χρονος παρενοχλούσε μέσω διαδικτύου ανήλικο

Ο δράστης προσέγγισε τον ανήλικο μέσω του facebook και του έκανε προτάσεις ασελγών πράξεων

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν ένα 28χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, ο κατηγορούμενος στις 10.02.2015 προσέγγισε 14χρονο στο facebook. Του έκανε αίτημα φιλίας, παραουσιαζόμενος ως κομμωτής και έκτοτε του έστελνε μηνύματα με προτάσεις που αφορούσαν σε ασελγείς πράξεις.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε άμεσα μετά από σχετική καταγγελία που έγινε προχθές το απόγευμα από γονιό του ανηλίκου,ο οποίος βρήκε τους "σκληρούς" διαλόγους και τις προτάσεις προκειμένου να συνερευθούν ερωτικά του γιου του με τον κατηγορούμενο.

Από τη συνδυαστική έρευνα που διενεργήθηκε με βάση το προφίλ που χρησιμοποιούσε ο δράστης στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και συνελήφθη στην κατοικία του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου, παραθέτει χρήσιμες συμβουλές προς όλους τους πολίτες και ιδίως τους νέους και τους γονείς τους, ώστε να πλοηγούνται με ασφάλεια και να αποφεύγουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Πηγή: dimokratiki.gr

Σχετικές ειδήσεις