ΕΛΛΑΔΑ

Παιδική χαρά - δημόσιος κίνδυνος στα Μελίσσια (Photos)

Παιδική χαρά - δημόσιος κίνδυνος στα Μελίσσια (Photos)

«Αφιλόξενη» για τους μικρούς επισκέπτες είναι η παιδική χαρά του δημοτικού διαμερίσματος Μελισσίων, δίπλα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Της Ξένιας Γιαννάκου

Κι αν για τα παιδιά είναι μια γωνιά χαράς (έχουν άλλωστε άγνοια κινδύνου), αυτό δεν ισχύει για τους γονείς τους οι οποίοι καλούνται να κάνουν τον... σταυρό τους και να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα όταν την επισκέπτονται.

Σκουπίδια κείτονται παντού... δεκάδες αποτσίγαρα, βρώμικα χαρτιά, κουτάκια αναψυκτικών, ενίοτε και σπασμένα μπουκάλια μπύρας.

P3106124

Παντού ...κίνδυνος για τα παιδιά καθώς μπορεί να πιάσουν τα σκουπίδια ή να πέσουν πάνω τους καθώς παίζουν.

P3106120

Ο χώρος δεν έχει περίφραξη, αν και βρίσκεται δίπλα στον πιο κεντρικό δρόμο των Μελισσίων, και από τη μια του πλευρά έχει μια επικίνδυνη κατηφόρα όπου εύκολα πέφτει ένα μικρό παιδί.

P3106116

Χωρίς το ειδικό υπόστρωμα για τις παιδικές χαρές

Η παιδική χαρά δεν διαθέτει τον ειδικό τάπητα που υπάρχει στις περισσότερες πλέον παιδικές χαρές, αντίθετα τα παιδιά παίζουν πάνω στο χώμα, τα σπασμένα κλαδιά και τις πέτρες.

P3106123

Ρομαντική ανάμνηση μεν για τους γονείς που συνηθίζαμε να παίζουμε σε χώμα και σε πέτρες στη δεκαετία του '80, όχι όμως και τόσο ταιριαστή εικόνα σε μια μοντέρνα παιδική χαρά.

Επικίνδυνα παιχνίδια

Στη βάση της αγαπημένης των παιδιών (και μουτζουρωμένης με γκράφιτι) τσουλήθρας, το έδαφος έχει υποχωρήσει και προβάλουν οι τσιμεντένιες βάσεις της, σίγουρα όχι το καλύτερο σημείο για να «προσγειωθεί» ένα παιδί καθώς κατεβαίνει με φόρα.

P3106115

Όσο για τις κούνιες, αυτές μπορεί ενίοτε να έχουν και μια μικρή λιμνούλα, γεμάτη πέτρες, κλαδιά και οτιδήποτε άλλο βρεθεί, έτσι ώστε τα παιδιά να κάνουν άλμα που θα ζήλευε και η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή για να καταφέρουν ν' ανέβουν χωρίς να βουτήξουν πρώτα στα νερά.

P3106126

Στην επίσκεψή μας εκεί, μια έγκυος μητέρα που προσπαθούσε να πείσει τον 2 ½ ετών γιο της να μην πατήσει στα βρώμικα νερά της αυτοσχέδιας λίμνης, επεσήμανε στο Newsbomb.gr:

«Όταν πριν από λίγους μήνες είχαμε διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί εδώ, μας είχαν απαντήσει από το Δήμο ότι "ή τα σκουπίδια θα μαζεύουμε από τους δρόμους ή τους κοινόχρηστους χώρους θα καθαρίζουμε", δικαιολογώντας την κατάσταση στο έλλειμμα που είχε παραλάβει ο νυν δήμαρχος από τον τέως».

Μια άλλη μητέρα, θυμήθηκε με... τρόμο μια φορά που ένα ατίθασο παιδάκι έτρεξε προς το δρόμο και το πρόλαβαν τελευταία στιγμή πριν πεταχτεί μπροστά στα αυτοκίνητα.

Το σίγουρο είναι, ότι η συγκεκριμένη παιδική χαρά δεν είναι αντιπροσωπευτική αυτών που βρίσκονται διάσπαρτες σ' ολόκληρο το δήμο Πεντέλης. Οι περισσότερες είναι καθαρές, περιποιημένες, περιφραγμένες και διαθέτουν τον ειδικό τάπητα.

Το ερώτημα είναι γιατί αυτή, στην «καρδιά» των Μελισσίων και σ' ένα μεγάλο χώρο δίπλα στο εμπορικό κέντρο όπου θα μπορούσε να βρίσκεται μια παιδική χαρά –στολίδι, έχει εγκαταλειφθεί.

Σχετικές ειδήσεις