ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφει στα δρομολόγια το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Επιστρέφει στα δρομολόγια το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Το Σάββατο (04/04) επιστρέφει στο προκαθορισμένο του δρομολόγιο, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο που είχε προσαράξει στον λιμενοβραχίονα της Κάσου την περασμένη εβδομάδα.

Το«Βιτσέντζος Κορνάρος» βρισκόταν σε επισκευή από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, μετά την προσάραξή του λόγω θυελλωδών ανέμων και κατά τη διάρκεια προσπάθειας να δέσει στο λιμάνι της Κάσου, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως διευκρινίζει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά αύριο για την Κασοκαρπαθία.

Εξαιτίας της προσωρινής «απόσυρσης» του «Βιτσέντζος Κορνάρος» τα δύο νησιά, και ιδιαίτερα η Κάσος, αντιμετώπισαν πρόβλημα στην τροφοδοσία και τον ανεφοδιασμό σε διάφορα είδη.

Οπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η δήμαρχος της Κάσου Μαίρη Σορώτου -Τσανάκη, οι κτηνοτρόφοι του νησιού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να προωθήσουν έγκαιρα στην Κρήτη 2.000 αμνοερίφια για το Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι για το θέμα της Κάσου βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα και το φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο ΤΑΛΩΣ της νεοσύστατης εταιρείας Creta Cargo Lines προκειμένου να προσεγγίσει το νησί και να μπορέσει να εξυπηρετήσει τα φορτηγά που μεταφέρουν τα αμνοερίφια.

Σχετικές ειδήσεις