ΕΛΛΑΔΑ

Προς ματαίωση η απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Προς ματαίωση η απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Προς εκτόνωση βαίνει η αντιπαράθεση των εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία και της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών, με το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η 48ωρη απεργία να είναι περισσότερο από ορατό.

Συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών θα έχουν σήμερα (29/05) το πρωί, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης με τον πρόεδρο της ΟΣΥΠ Βασίλη Αλεβιζόπουλο, προκειμένου ν' αρχίσουν οι συνομιλίες των δύο πλευρών και να αποφευχθεί η 48ωρη προειδοποιητική απεργία που έχουν εξαγγείλει για τις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια.

Το ραντεβού δόθηκε μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του ΣΚΑΪ, όπου φιλοξενήθηκαν οι δύο άνδρες, νωρίτερα το πρωί.

Συζητώντας στον τηλεοπτικό «αέρα» με τον Χρήστο Σπίρτζη, ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος ανακάλεσε τους χαρακτηρισμούς που είχε κάνει σε βάρος του υπουργού την Πέμπτη («κωφάλαλος») και τόνισε ότι «εκτιμώ τον πρωθθπουργό και εσάς προσωπικά, κύριε υπουργέ».

Ο κ. Σπίρτζης από την πλευρά του εξέφρασε την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του προέδρου της ΟΣΥΠΑ και αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια έχουν δίκιο.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρέμβει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαθέσει μέρος των χρημάτων που εισπράττει από τα έσοδα της ΥΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων και των υποδομών της Πολιτικής Αεροπορίας.

Πρόσθεσε ότι έχει βρεθεί ποσό 8 εκατ. ευρώ, που θα διατεθεί για την άμεση αντικατάσταση και επισκευή των ηλεκτρονικών συστημάτων της υπηρεσίας.

Σχετικές ειδήσεις