ΕΛΛΑΔΑ

Άκαρπη η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για το «Πεντελικόν»

Άκαρπη η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για το «Πεντελικόν»

Δεν ολοκληρώθηκε τελικά η προβλεπόμενη από τον νόμο συμφιλιωτική διαδικασία για τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», την οποία είχε ορίσει για την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.

Ο νέος ιδιοκτήτης του ιστορικού ξενοδοχείου, το οποίο έκλεισε τη Δευτέρα, δεν προσήλθε στη συνάντηση που είχε ζητήσει το συνδικάτο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Το υπουργείο Εργασίας επέμεινε στη τήρηση των τυπικών χαρακτηριστικών της διαδικασίας τριμερούς διαβούλευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα της και η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Λόγω της απουσίας του ιδιοκτήτη από την τριμερή διαβούλευση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μόνο με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αντιπροσωπείας του συνδικάτου και του συνόλου των εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν και έγιναν δεκτοί.

Συζητήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων και το μέχρι πού μπορεί να παρέμβει το υπουργείο, το οποίο δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε διαρκή επαφή μαζί τους και ότι θα τηρηθεί η εργατική νομοθεσία ώστε να βρεθεί λύση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έξω από το υπουργείο Εργασίας είχαν συγκεντρωθεί πρώην εργαζόμενοι στο ζητώντας να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όταν ανοίξει και πάλι το ξενοδοχείο.

Ρoή Ειδήσεων