ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Κρίσιμη ημέρα για την τουρίστρια που είχε τραυματιστεί από κεραυνό στην Κνωσό

Ηράκλειο: Κρίσιμη ημέρα για την τουρίστρια που είχε τραυματιστεί από κεραυνό στην Κνωσό

Για δέκατη ημέρα νοσηλεύεται στην εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου η 36χρονη γυναίκα πουείχε υποστεί ανακοπήόταν, ενώ βρισκόταν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, έπεσε πολύ κοντά της κεραυνός.

Η κατάσταση της ρωσίδας τουρίστριας παραμένει σταθερή αλλά σήμερα είναι μια κρίσιμη ημέρα για εκείνη καθώς πρόκειται να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία προκειμένου να διαπιστώσουν οι γιατροί αν έχει υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη από το ισχυρό ηλεκτρικό σοκ που της προκάλεσε το «χτύπημα» του κεραυνού.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretapost.gr, την περασμένη εβδομάδα η 36χρονη είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση από νευροχειρουργό προκειμένου να υποχωρήσει οίδημα που είχε δημιουργηθεί στον εγκέφαλο της αλλά και να πέσει η αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση που παρουσίαζε.

Οι θεράποντες γιατροί της ήταν συγκρατημένοι σχετικά με την πορεία της υγείας της καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν προβλέψεις για την εξέλιξη αυτής.

Το ατύχημα είχε συμβεί την Παρασκευή 29 Μαΐου, όταν κατά τη διάρκεια βροχής, ομάδα τουριστών είχε βρει καταφύγιο κάτω από ένα δέντρο στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Παρά το ότι στο χώρο υπάρχουν αλεξικέραυνα, ο κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 19 τουρίστες, με την 36χρονη γυναίκα να είναι πιο σοβαρά από τους υπόλοιπους.

Σχετικές ειδήσεις