ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα Δημοψήφισμα 2015 - Σκουρλέτης: Το 62% του κόσμου έθεσε τα όριά του στη διαπραγμάτευση

Αποτελέσματα Δημοψήφισμα 2015 - Σκουρλέτης: Το 62% του κόσμου έθεσε τα όριά του στη διαπραγμάτευση

Στο πρωινό του Ant1 ο υπουργός Σκουρλέτης δήλωσε ότι η συμφωνία θα πρέπει για να είναι βιώσιμη, να περιλαμβάνει δίκαιη κατανομή βαρών, διέξοδο για το χρέος ώστε να δίνεται στη χώρα, μια προοπτική εξόδου από την κρίση.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε επίσης ότι «αν έχουμε μόνο τα δημοσιονομικά μέτρα, χωρίς το χρέος τότε δεν θα έχουμε πετύχει κάτι σοβαρό». Έθεσε ως βάση συζήτησης τα σημεία σύγκλισης που ήδη έχουν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

«Την ευθύνη της διαπραγμάτευσης την έχει η κυβέρνηση» μετά και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, την οποία όμως στηρίζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Νέα όπλα της κυβέρνησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι το 62% του κόσμου που είπε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, μέσα από τόσο δύσκολες συνθήκες θέτοντας τα όρια του. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή «η περήφανη στάση του κόσμου έκανε και τις πιο άκαμπτες ηγεσίες να πουν ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου η Κυριακή του δημοψηφίσματος».

Σε ερώτηση αν θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει δύσκολα μέτρα ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι το καθοριστικό είναι «η δίκαιη κατανομή των δημοσιονομικών μέτρων». Υπενθύμισε επίσης ότι τα σημεία που οι δανειστές ήταν κάθετα αντίθετοι σε όσα πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση ήταν τα σημεία που ήταν προσδιορισμένα κοινωνικά.

Σχετικές ειδήσεις