ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Καρέα: Βρέθηκε απανθρακωμένος άνδρας

Φωτιά Καρέα: Βρέθηκε απανθρακωμένος άνδρας

Όπως έγινε γνωστό από τα αποτελέσματα της νεκροψίας, πρόκειται για τον 47χρονο αστυνομικό, ο οποίος αγνοείτο από χθες.

Το απανθρακωμένο σώμα του άνδρα εντοπίστηκε από το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, στην περιοχή του Καρέα, σε σημείο όπου είχε εκδηλωθεί η μεγάλη φωτιά. Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του, ανακοινώθηκε πως επρόκειτο για τον 47χρονο αστυνομικό ο οποίος είχε πάει για περπάτημα και η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε χθες, Παρασκευή από την οικογένειά του.

Ο άνδρας είχε φύγει, το πρωί της Παρασκευής (17/7), από το σπίτι του στην περιοχή του Καρέα για να κάνει έναν περίπατο για λόγους υγείας και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

Την εξαφάνιση του αστυνομικού είχε δηλώσει η σύζυγός του, η οποία αναγνώρισε σήμερα τα προσωπικά του αντικείμενα που βρέθηκαν στην περιοχή. Ο άτυχος αστυνομικός, που υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΕΛ.ΑΣ, είχε αναρρωτική άδεια, λόγω επέμβασης στη μέση –στην οποία είχε υποβληθεί πρόσφατα– και καθημερινά πήγαινε για περίπατο στην περιοχή του Καρέα.

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο συλληφθέντων για τη φωτιά στον Βύρωνα

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο συλληφθέντων που θεωρούνται υπαίτιοι για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή 17 Ιουλίου στον Βύρωνα.

Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό δάσους από συγκλίνουσα αμέλεια και εμπρησμό από τον οποίο υπήρξε κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα από συγκλίνουσα αμέλεια.

Ο ημεδαπός Α.Γ. του Σ, 67 ετών και ο Τ.D.του K, 58 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουλίου από τις Αστυνομικές Αρχές.

Μετά την άσκηση της δίωξης οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα - Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά της Ζακύνθου

Σε ύφεση βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των πύρινων εστιών που εκδηλώθηκαν σε διάφορα σημεία της χώρας, εκτός από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Καλαμάκι της Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Κερατέα Αττικής, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, στην Ανδραβίδα, στη Σύρο, στα Οινόφυτα και στο Δίστομο.

Ωστόσο, παραμένει ενεργό το μέτωπο στη Ζάκυνθο, χωρίς πάντως να πειλούνται κατοικίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν καεί 500 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης ενώ οι δυνάμεις της

Πυροσβεστικής Ζακύνθου προσπάθησαν να σώσουν από την πύρινη λαίλαπα το εκκλησάκι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας, στην κορυφή του βουνού.

Είναι η δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε λίγες ημέρες στο σημείο, καθώς την προηγούμενη Κυριακή κάηκαν 100 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης.

Σύρος: Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε σπίτια (photos+vid)

Μεγάλη πυρκαγιά και στο Δίστομο Βοιωτίας - Οι φλόγες κατευθύνονται προς τα σπίτια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή

Σχετικές ειδήσεις