ΕΛΛΑΔΑ

Η Θάνου εκφράζει τις ευχαριστίες της υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού

Η Θάνου εκφράζει τις ευχαριστίες της υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού

Τους επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους Διεθνών Οργανισμών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -προκειμένου να τους εκφράσει τις ευχαριστίες της υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος- συναντά στο Μέγαρο Μαξίμου η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου.

Όπως ανέφερε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, η διόγκωση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος επέβαλε τη λήψη μέτρων που είτε είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, είτε επιβλήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπισθεί η επείγουσα ανάγκη. Ωστόσο, τόνισε η κ. Θάνου, καμία απόφαση και κανένα μέτρο της υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν θα είχε συμβάλει τόσο αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της κρίσης χωρίς τις σκληρές, άοκνες και υπεράνθρωπες σε ορισμένες περιπτώσεις, προσπάθειες των στελεχών όλων των δυνάμεων που συνεργάστηκαν στο επιχειρησιακό πεδίο.

Η κ. Θάνου έκανε ειδική αναφορά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στα στελέχη της Περιφέρειας και των Σωμάτων Ασφάλειας, στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στα στελέχη της Frontex, του ιατρικού κόσμου και της υγειονομικής περίθαλψης, στους εθελοντές και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Όλα αυτά τα στελέχη, τόνισε η Πρωθυπουργός, απέδειξαν με το ζήλο και τον ανθρωπισμό που επέδειξαν ότι είναι πρότυπα στελέχη και η Πολιτεία οφείλει να περιβάλει με το δέοντα σεβασμό όλους και να σας εξασφαλίζει τα μέσα όπου απαιτούνται για την επιχειρησιακή και λειτουργική σας δραστηριότητα. Η κυβέρνηση μας κι εγώ προσωπικά σας εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες, πρόσθεσε η κ. Θάνου, και σας συγχαίρουμε όλους.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδημήτρης, Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, η υποστράτηγος και προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιργώτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης.