ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός βοσκός από χτύπημα κεραυνού

Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός βοσκός από χτύπημα κεραυνού

Ένας 52χρονος κτηνοτρόφος έπεσε νεκρός από χτύπημα κεραυνού, το πρωί της Δευτέρας (21/9) στην περιοχή Άγιου Πέτρου Κυνουρίας.

Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του το πρωί της Δευτέρας όταν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή Ξηροκάμπι Αρκαδίας της τοπικής κοινότητας Αγίου Πέτρου, επιχείρησε να προφυλαχτεί κάτω από ένα μεγάλο δέντρο κοντά στην ιερά μονή Μαλεβής.

Όπως όλα δείχνουν, το δέντρο χτύπησε κεραυνός με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 52χρονος, τον οποίο βρήκε ο γιος του γύρω στις 8.30.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου άνδρα αναμένονται να διαπιστωθούν από τη νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί στη σορό του, η οποία φέρει καψίματα στο τριχωτό της κεφαλής και στο στήθος.

Παράλληλα, το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε επίσης από κεραυνό, εξετάζεται στην περίπτωση μιας 73χρονης γυναίκας, η οποία βρέθηκε νεκρή πεσμένη στη λεωφόρο Κακιάς Βίγλας στη Σαλαμίνα, απ' όπου επίσης είχε περάσει η κακοκαιρία.

Επίσης στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα στα Βασιλικά, οι λιμενικές Αρχές αναζητούν έναν άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία βρισκόταν μέσα σε βάρκα, η οποία έπεσε στα βράχια παρασυρόμενη από τους ισχυρούς ανέμους και τα μεγάλα κύματα.

Η κακοκαιρία έπληξε το πρωί της Δευτέρας πολλές περιοχές της χώρας, αλλά οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν σε Σκάλα Λακωνίας και Καλαμάτα όπου «χτύπησε» ανεμοστρόβιλος.

Στη Σκάλα Λακωνίας, ο ανεμοστρόβιλος έπληξε τη νότια πλευρά της πόλης, ξήλωσε σκεπές σπιτιών, αναποδογύρισε πολλά αυτοκίνητα, ξερίζωσε δένδρα και διέλυσε καταστήματα. Ένας πολίτης τραυματίστηκε σοβαρά αλλά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της περιοχής η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ τέσσερις ακόμα τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν διακομιστεί στο κέντρο υγείας Βλαχιώτη.

Προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετώπισε και η Αττική με την ισχυρή καταιγίδα που σημειώθηκε το πρωί και είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να μην λειτουργούν φανάρια και να πέσουν δέντρα από τους θυελλώδεις ανέμους.

Σχετικές ειδήσεις