ΕΛΛΑΔΑ

Ισορροπία τρόμου στην κυβέρνηση

Ισορροπία τρόμου στην κυβέρνηση
Ξεκινάει η εβδομάδα των παθών για την κυβέρνηση και πολλά κορυφαία στελέχη αναμένεται να βγουν μπροστά...

Ξεκινάει η εβδομάδα των παθών για την κυβέρνηση και πολλά κορυφαία στελέχη αναμένεται να βγουν μπροστά και με εκβιαστικά διλήμματα να προσπαθήσουν να πείσουν τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να ψηφήσουν πρωτίστως το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και δευτερευόντως τον Εφαρμοστικό νόμο.

Ήδη την αρχή την έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος προέβλεψε πως θα βγουν τα τανκς στην Αθήνα σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, η οποία θα συντελεστεί – άφησε να εννοηθεί - με την μη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος σε συνέντευξή του στην real news προειδοποίησε για την κρισιμότητα της κατάστασης, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε καλέσει τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από την δική του πλευρά επικοινώνησε με δύο από τους επίφοβους βουλευτές, τους κυρίους Ρομπόπουλο και Αθανασιάδη, σε μια προσπάθεια να τους εξηγήσει ότι διακυβεύεται η χρεοκοπία ή μη της χώρας από τη δική τους ψήφο.

Την Τετάρτη θα είναι η ημέρα της εβδομάδας που κρίνονται όλα. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο οι δανειστές μας θα μας αφήσουν στην τύχη μας. Η αντιπολίτευση σύσσωμη θα σταθεί ενάντια στο νόμο και έτσι θα ρισκάρει πιστεύοντας πως η Ευρώπη μπλοφάρει και έτσι σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν. Σε μια τέτοια περίπτωση – λένε – η Ελλάδα θα παρασύρει στον γκρεμό όλη την ευρωζώνη. Προς αυτή την άποψη φαίνεται ότι κλείνει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θωμάς Ρομπόπουλος.

Όπως κι αν έχει πάντως οι τρεις ημέρες που ακολουθούν θα κρίνουν τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις. Δεν είναι απίθανο στο τέλος της να προκηρυχτούν ακόμα και εκλογές. Στο κυβερνητικό επιτελείο πάντως υπάρχει έντονος προβληματισμός, γιατί παραδέχονται πλέον ανοιχτά πως ακόμα και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου η δυναμική του ΠΑΣΟΚ θα πέσει περισσότερο, ακόμα και κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.

Όσοι παρακολουθούν στενά τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου έχουν παρατηρήσει ότι μετά τον ανασχηματισμό οι δημόσιες εμφανίσεις του, οι συνεντεύξεις και οι ομιλίες που έχει πραγματοποιήσει είναι ελάχιστες. Σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν αντίστοιχης κρισιμότητας εμφανιζόταν συχνότερα. Πολλοί αποδίδουν το γεγονός αυτό σε μια προσπάθεια να σωθεί από τη φθορά της στιγμής, την οποία θα υποστεί μόνος του έτσι ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων