ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ δεν πέρασε ποτέ από την Ελλάδα

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ  δεν πέρασε ποτέ από την Ελλάδα

Διαψεύδει, με ανακοίνωση του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι, είχε περάσει κατά το παρελθόν από την Ελλάδα.

Η παρουσία του τρομοκράτη στην Ελλάδα είχε αναφερθεί από τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ο οποίος είχε πει: «Μόλις την 16η Νοεμβρίου, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι υπηρεσίες πληροφοριών χώρας εκτός της Ευρώπης, μάς προειδοποίησαν ότι είχαν ενημερωθεί σχετικά με την παρουσία του στην Ελλάδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Mε λύπη ενημερωθήκαμε από ανοικτές πηγές, ότι ο ΥΠ.ΕΣ. της Γαλλίας κος Bernard CΑZNEUVE, στο πλαίσιο ανακοίνωσης τύπου ανέφερε ότι, Υπηρεσία πληροφοριών «εκτός Ευρώπης», τους ενημέρωσε πως ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Βέλγο-Μαροκινός υπήκοος και κάτοικος Βελγίου στο Molenbeek Saint Jean, ABDELHAMID ABBOUD, διήλθε από την Ελλάδα.

Η πληροφορία αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς.

Παρακαλούμε τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές όπως στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προβούν δημοσίως άμεσα, στις σχετικές διευκρινήσεις».

Την Πέμπτη (19/11), ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, είχε δηλώσει τα εξής: «Καμία πληροφορία που να προέρχεται από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, απ’ όπου θα μπορούσε να έχει διέλθει προτού φθάσει στη Γαλλία, δεν μεταβιβάστηκε σε εμάς. Μόλις την 16η Νοεμβρίου, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι υπηρεσίες πληροφοριών χώρας εκτός της Ευρώπης, μάς προειδοποίησαν ότι είχαν ενημερωθεί σχετικά με την παρουσία του στην Ελλάδα».