ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου στη Φυλακή Νέων Αυλώνα

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου στη Φυλακή Νέων Αυλώνα

Την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου εορτάζεται, σ’ όλες τις φυλακές, η ημέρα του Αγίου Ελευθερίου. Πρόκειται για ημέρα που σηματοδοτεί την ελευθερία και δείχνει το βλέμμα προς την αποφυλάκιση και την επανένταξη.

Την ίδια ημέρα, στις 11:00 π.μ. ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος θα επισκεφθεί το Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, προκειμένου να παρα­δώσει, προσωπικά, τους επαίνους στους μαθητές του Σχολείου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου η ημέρα αυτή να είναι ξεχωριστή για τους κρατουμένους, αναλαμβάνει, πέραν της βελτίωσης στο συσσίτιο και της διεύρυνσης στο ωράριο των επισκεπτηρίων και, τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων. Πρόκειται για εκδηλώσεις ψυχαγωγικού ή καλλιτεχνικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Μεταξύ των δράσεων αυτών περιλαμβάνεται η δυνατότητα στους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) της φυλακής Κορυδαλλού να συμμετάσχουν στην παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Με τις δράσεις αυτές, επιδιώκεται η ενίσχυση της επανένταξης, μέσα από το άνοιγμα της φυλακής στην κοινωνία, την επαφή των κρατουμένων με την ευρύτερη κοινότητα, καθώς και την ενδυνάμωση των υφιστάμενων δεσμών επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, καθιερώνεται η οργάνωση, κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, τέτοιου είδους εκδηλώσεων σε ετήσια βάση.

Σχετικές ειδήσεις