ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Η κακοκαιρία κυκλώνει τη χώρα – Δείτε που χιονίζει

ΤΩΡΑ: Η κακοκαιρία κυκλώνει τη χώρα – Δείτε που χιονίζει

Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα - Το έστρωσε σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα - Δριμύτατη κακοκαιρία προερχόμενη από τη Ρωσία έχει αρχίσει να πλήττει τη χώρα

Τα φαινόμενα ξεκίνησαν να «χτυπούν» την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με πολλές πόλεις να έχουν ντυθεί στα λευκά.

Στις Σέρρες άρχισε η χιονόπτωση από το απόγευμα. Δείτε το βίντεο.

Τα φαινόμενα πλήττουν και τους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώνεται ελαφρά χιονόπτωση από την Ασπροβάλτα, μέχρι το Σοχό, αλλά και στον Χορτιάτη. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται στα σημεία όπου χρειάζεται και αποχιονίζουν.

Ο διευθυντής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Μπαρμπαρούσης, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι χιονίζει στα ορεινά (σε υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα) των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας.

Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο 1.300 - 1.400 μέτρων. Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης, προβλήματα δεν αναμένεται να υπάρξουν τόσο από τα χιόνια, όσο από την πτώση της θερμοκρασίας, επειδή μέχρι την Πρωτοχρονιά προβλέπεται για περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας ολικός παγετός.

Σε ετοιμότητα είναι οι υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Παπαλεξίου δεν σημειώνονται χιονοπτώσεις.

Στα λευκά η Φθιώτιδα

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας τις αμέσως επόμενες ώρες με τον χιονιά να κάνει την εμφάνισή του και στη Στερεά. Στο Καρπενήσι χιονίζει εδώ και μια ώρα περίπου, χωρίς ακόμη να το έχει στρώσει ακόμη.

Στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου όμως, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, αφού στη Ράχη από τον Τυμφρηστό και πάνω, μέχρι το τούνελ, το έχει στρώσει για τα καλά και τις επόμενες ώρες ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα είναι ο παγετός.

1

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης τα οχήματα που κινούνται προς Κρίκελλο, προς Δομνίστα και προς Φουρνά, στη θέση "Βράχος".

Στο δίκτυο προς Δομοκό και προς Μπράλο δεν χιονίζει ακόμα, αλλά υπάρχει ομίχλη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς. Η τροχαία είναι στο πόδι και οι αλατιέρες ήδη έχουν βγει στους δρόμους και είναι ετοιμοπόλεμες.

Σχετικές ειδήσεις