ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και πάλι στην Κω - Εξοργισμένοι οι κάτοικοι, δεν θέλουν τα hotspots (photos - videos)

Ένταση και πάλι στην Κω - Εξοργισμένοι οι κάτοικοι, δεν θέλουν τα hotspots (photos - videos)

Δεύτερη ημέρα έντασης στηνΚω, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τη δημιουργία hotspot στο νησί τους - Νέα επεισόδια με τα ΜΑΤ - Ξυκολοκόπησαν δημοσιογράφο τοπικού μέσου - Αποχώρησαν τα ΜΑΤ

Νέος γύρος επεισοδίων το απόγευμα στην Κω

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Κω μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στην δημιουργία hotspot στο νησί και ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το vimatisko.gr, τα ΜΑΤ αποχώρησαν από τον Επαρχιακό, στο ύψος της λίμνης, όπου ήταν σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες σοβαρά επεισόδια.

Το λεωφορείο των ΜΑΤ κατευθύνθηκε προς την πόλη της Κω, ενώ οι κάτοικοι προς το μπλόκο που βρίσκεται στο δρόμο για το στρατόπεδο.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο τα ΜΑΤ χτύπησαν κόσμο και προπηλάκισαν και επιτέθηκαν στην δημοσιογράφο του «ΒτΚ» Κατερίνα Φιλοπούλου, την ώρα που προσπαθούσε να κάνει την δουλειά της.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων ξυλοκοπήθηκαν άγρια δύο πολίτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι στο τμήμα.

Τα νέα γεγονότα επεισόδια σημειώθηκανκατά την διάρκεια της αλλαγής της βάρδιας των ΜΑΤ.

Ο «πρώτος γύρος» των επεισοδίων

Το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία hotspot στην Κω, συγκεντρώθηκαν στο Πύλι, έκλεισαν με βράχους και έβαλαν φωτιές στο δρόμο προς το στρατόπεδο, λίγο πάνω από τη λίμνη.

Μια από τις φωτιές επεκτάθηκε και στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες με οχήματα που έθεσαν υπό έλεγχο τις φλόγες.

kos9

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα vimatisko.gr, κλειστός είναι και ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό από το ύψος της λίμνης.

Το μεσημέρι, σημειώθηκε νέα συμπλοκή ανάμεσα σε κατοίκους και ΜΑΤ, όταν αρκετοί κάτοικοι ανέβηκαν στην είσοδο του στρατοπέδου και ήρθαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς. Οι κάτοικοι πέταγαν πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ και εκείνοι απαντούσαν με δακρυγόνα, χωρίς ευτυχώς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

kos10

Όπως σημειώνει το vimatisko.gr, γύρω στις 3 το μεσημέρι και κατά την αλλαγή βάρδιας των αστυνομικών, το λεωφορείο που τους μετέφερε δεν μπορούσε να φτάσει στο στρατόπεδο, καθώς οι κάτοικοι έχουν κλείσει τους δρόμους. Οι αστυνομικοί, αναγκάστηκαν να κατέβουν και να προχωρήσουν με τα πόδια προς το στρατόπεδο. Εκείνη την ώρα αγανακτισμένοι κάτοικοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να περάσουν και σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, ενώ έγινε και πάλι χρήση δακρυγόνων.

Δείτε το βίντεο με τα νέα επεισόδια:

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 9.30, το αυτοκίνητο του Ταξίαρχου που έφτασε στο σημείο που βρίσκονταν οι κάτοικοι, προπηλακίστηκε υπό τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου.

Αργότερα, έφτασαν στο σημείο και χειριστές των μηχανημάτων του στρατού, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να περάσουν, μετά από διαβουλεύσεις με τους κατοίκους.

Τέλος, πληροφορίες θέλουν τους στρατιώτες που υπηρετούν στο στρατόπεδο που γειτνιάζει με το 148, να έχουν παραδώσει τα κινητά τους, κατόπιν σχετικής διαταγής.

kos4

Σε μια σύλληψη προχώρησε η αστυνομία

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας σε έναν πολίτη (εργολάβο), ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν τη μια το μεσημέρι. Η σύλληψη έγινε για παρακώλυση κυκλοφορίας, αφού ο συλληφθείς, βρισκόταν με το αυτοκίνητό του, στον έναν από τους δρόμους που οδηγεί στο 148, στο πλαίσιο των αποκλεισμών όλων των διόδων πρόσβασης, που πραγματοποιούν κάτοικοι του Πυλίου από νωρίς σήμερα το πρωί.

Δείτε το βίντεο της σύλληψης:

Μιλώντας στο Mega, το πρωί του Σαββάτου (06/02), ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, χαρακτήρισαν «ακραία στοιχεία» όλους όσους αντιδρούν.

Χθες Παρασκευή, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ ομάδας κατοίκων που αντιτάσσονται στη δημιουργία hotspot στην Κω και αστυνομικών των ΜΑΤ, στην ίδια περιοχή.

Οι διαμαρτυρόμενοι δέχτηκαν την επίθεση αστυνομικών με δακρυγόνα και χημικά και, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, δύο εξ' αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, ενώ αρκετοί άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

«Με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες»

Ένας δημοσιογράφος από την Κω ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο νησί, εξαιτίας των σφοδρών αντιδράσεων των κατοίκων του ακριτικού νησιού για τη δημιουργία hotspot στην περιοχή Πυλί.

Η ένταση ξεκίνησε όταν έξω από το στρατόπεδο 148, όπου θα δημιουργηθεί το Hotpsot, συγκεντρώθηκαν περίπου 300 κάτοικοι της Κω για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργηθεί κέντρο καταγραφής προσφύγων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιοδάκης δέχθηκε την επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ που - σύμφωνα με την καταγγελία του - τον ξυλοκόπησαν και τον προσήγαγαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα, αφού του κατάσχεσαν κινητό και κάμερα.

«Με έβαλαν κάτω και με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες», είπε στους συναδέλφους του δημοσιογράφους ο κ. Λιοδάκης αμέσως μετά την απελευθέρωσή του.

Δείτε το βίντεο

Βίντεο και φωτογραφίες από το vimatisko.gr.


Σχετικές ειδήσεις